5 признака, че давате твърде много от себе си във връзката

Любопитно 03.05.2019 10:07

Когато става въпрос за любовни отношения и брак, компромисите, самоотвержеността и жертвоготовността са важни ценности, без които връзката не може да просъществува. Само че има съществена разлика между даряващия, щедър партньор и онзи, който прекалено раздава от себе си в името на партньора си. Това носи немалко странични ефекти, рушащи щастието във връзката.

Кои са сигналите, че сте от партньорите, които са готови на всичко за връзката и които дават твърде много от себе си?

Не знаете как да получавате

Даването на прекалено много от себе си в даден момент ви кара да не знаете как да приемате, да получавате. Обикновено и партньорите на даващите във връзката свикват с това, приемат го за даденост и инстинктивно, без да са задължително злонамерени, се възползват от това. В един момент вие не само ще отвикнете да получавате, но и няма да ви се предлага. Това се отнася най-вече за емоционални жестове и подкрепа, уважение и зачитане, които са от огромно значение за връзката.

Ентусиазмът на партньора ви е започнал да увяхва

Един от ясните белези, че сте от даващите твърде много е спадът в ентусиазма на партньора ви във всяко отношение. Той свиква да получава каквото пожелае от вас. Това неминуемо намалява ентусиазма и оценката му към вас. Той знае, че сте готови на всичко за него и спира да се старае.

Нуждите на партньора ви са винаги на първо място

Понякога връзките изискват жертви. Няма как да съществува щастие без компромиси. Онова, което руши щастието обаче, е безапелационното поставяне на нуждите на единия пред тези на другия партньор. Напрежението, което това създава, се трупа и с времето се превръща в бомба със закъснител.

Мислите, че е ваша отговорност да полагате усилия за връзката

Тази отговорност е взаимна. Когато само единият партньор дава от себе си без да получава, неминуемо се появява една умора от връзката, недоволство, което прераства в гняв с времето.

Харесвате всичко, което партньорът ви харесва

В интересите и хобитата също трябва да има взаимност. Иначе нещата в даден момент спират да вървят напред. Изтощително е, ако партньорът ви подсъзнателно ви тласка да се чувствате длъжни да споделяте неговите интереси, но не прави ни най-малко усилия да прояви интерес към вашите любими занимания. /az-jenata.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648