3 вида интимни преживявания, които мъжете не могат да откажат

Любопитно 04.08.2022 13:50 Снимка: ДНЕС+

3 вида интимни преживявания, които мъжете не могат да откажат

И мъжете, и жените са убедени, че са наясно с всички аспекти на своята и на партньорите си чувственост. Да, бе, да! Но не забравяме ли, че това е променлива „величина“?

Да вземем мъжкото мислене: секс по всяко време, стига да му бъде предложено. Грешка! В зависимост от нивото на стрес, на което е подложен един мъж, хормоналният му фон, дори от времето… всичко може да му повлияе и да направи невалидно твърдението „винаги готов за сексуални подвизи“.

Народът ни твърди, че за всяка болка си има билка. Ако приложим това правило спрямо мъжката сексуалност, можем да открием три „типа“ секс, които мъжете не са в състояние да откажат, независимо в какво настроение са.

  1. „Животински“ секс

За какво настроение иде реч? Да речем, че той току-що е сключил важна сделка или просто е участвал в спортна надпревара и неговият тим е спечелил. В такова настроение на него ще му се иска да се впусне в похотливо търсене на екстаза буквално където и да е, стига да има малко равна повърхност. Причината е проста: в такива моменти у мъжа връх вземат инстинктите му на алфа-мъжкар.

Антрополозите например, са установили, че ако мъжът е спечелил в някаква надпревара (било то спортна, било – работна), или дори само когато е гледал мач, в който побеждава неговият любим отбор, нивата на тестостерон се покачват. Тестостеронът превръща мъжете в „секс (и не само) машини“. Това е причината, поради която много мъже се чувстват гладни по време на закуска, при това не само за храна, а и за плътски наслаждения. Повечето представители на силния пол се събуждат в "пълна бойна готовност" за водене на битки на сексуалния фронт. А според научните изследвания, сексуалното влечение при мъжете достига максимални нива в периода между разсъмване и 10 часа сутрин (дали се отнася и за мъжете,  които живеят в полярните райони, където се съмва веднъж годишно и 6 месеца е ден?).

Жените са наблюдателни и интуицията им подсказва как да използват подобни настроения. Всякакъв тип съблазнителни знаци от тяхна страна, в които се получава игра от типа „ти си ловецът, аз – плячката“, са абсолютно приложими в такива ситуации. Най-обикновеното закачливо сваляне на дрехите една по една, но „бягайки“ от преследващият я мъж, е супер подходяща форма за употреба на настроения „да ловува“ мъж. Само не си задавайте въпроса кой е ловецът и кой – плячката.

Разбира се, ловната сценка следва да завърши подобаващо. За упоритостта си, мъжът трябва да получи наградата – секс в примитивна, дивашка поза, която да разпали докрай животинските му инстинкти. Например, жената да бъде „заловена“ без възможност да бяга, защото гърбът ѝ е опрял в стената. А ако тя се почувства като лъвица, но победена от умелия ловец, може да използва и целият арсенал от допълнителни оръжия, с които разполагат големите котки – от драскане с нокти, закачливи захапвания и стонове, до дрезгавия шепот, с който да сподели какво ѝ се ще да изживее в този момент.

  1. Свръхчувстен секс

Не само жените, но и мъжете имат моменти, когато искат всичко да се случва бавно и романтично. Всъщност мъжете често се оплакват, че получават недостатъчно ласки по време на секс, а това е един прекрасен начин да се запази емоционалната компонента във връзката. Сложното (ако това е думата) в цялата работа се състои в това, да се забави темпото, когато мъжът е предразположен за повече романтика в секса.

Любопитното е, че мъжете жадуват за такъв тип интимна близост, когато са се сдобили или са преживели нещо ново, необичайно. В такива настроения ги вкарва „хормонът на щастието“ – допаминът. Преживяването на нещо радостно, забавно, весело, води до повишени нива на допамина. Това е причината, поради която мнозина „твърди мъжкари“ изведнъж се настройват на вълна романтичен секс, когато са на екскурзия по време на отпуск или сте излезли извън града за кратка разходка.

Същевременно, мъжът може да пожелае бавен, красив и страстен секс – буквално такъв, при който се слива с жената – и ако е провокиран от коренно противоположното на радостта чувство – страхът. Ако току-що е преживял нещо страшно или просто е гледал някой от „филмите на ужасите“, сработва все същият биохимичен механизъм: нивата на допамин растат, а с тях идва и желанието за емоционална близост, допълнена по полов път. НО! Внимавайте и не си играйте с темата страхове! Не правете нещата насила, за да не получите обратни на желаните реакции и резултати.

Вероятно няма нужда да подсказваме кога и как да използвате подобни настроения. Всичко, което може да зарадва (или стресне) един мъж е повод да му бъде предложено изживяване в стил „романтичен секс“. Позите, в които двамата са лице в лице, са за предпочитане, а за да е още по-чувствено изживяването, избирайте и такива, в които са повече прегръдките и ласките, отколкото „препускането“.

  1. Мързелив секс

Кога мъжът е в настроение за мързелив секс? Най-лесният отговор – почти постоянно, но… все пак: ако му се е наложило да хаби нерви, помирявайки приятели или роднини, или ако нещо се е случило с колата точно, когато най-много му е нужна. Варианти на дразнещи ситуации от този тип – милиони. След подобни случки, ако му се прииска секс, то ще е от онзи тип, в който максималните усилия от негова страна да се сведат до простото разкопчаване на панталоните.

Тревогите от какъвто и да е вид водят до понижени нива на допамина, а следователно - и на тестостерона, което в комбинация с изразходваните физически сили едва ли ще е вдъхновяващо за чудеса в кревата. Мисълта, че жената може да си поиска в такива моменти и чаршафна акробатика, не успокоява, а добавя стрес. Затова е подходящо жената „да се жертва“ и да му подскаже, че е в настроение да свърши всичко сама.

Нежната половина на човечеството знае как да постъпва с мъже, които са изнервени, под стрес. Достатъчно е жената да намекне на мъжа, че от него се иска само присъствие, изразяващо се в изнурително лежане на дивана. Веднъж поела управлението в свои ръце, тя може буквално „да се възползва“ от него по начин, по който на нея ѝ харесва. Само трябва да помни, че той не бива да върши нищо, т.е. ще ѝ се наложи да го играе или „ездачка“ или „обратна ездачка“. Наградата за нея ще дойде първо от това, че тя определя и контролира темпото, а постепенно и посвалилият напрежението мъж ще се включи, забравяйки, че му е ред за мързелив секс.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648