Жестоко убийство в Пловдив, задържаха сина на жертвата

Крими 24.02.2021 14:56 Снимка: ДНЕС+

Жестоко убийство в Пловдив, задържаха сина на жертвата

Жестоко убийство на 87-годишен мъж е извършено в Пловдив. Като заподозрян е арестуван 53-годишният син на жертвата, съобщиха от прокуратурата.

На 23 февруари близък на възрастният мъж направил няколко опита да се свърже с него. На телефона отговарял синът, който заявил, че баща му не се чувства добре. Това притеснило мъжа, който решил да отиде до жилището на пенсионера.

Там заварил вратата отворена и открил 87-годишния пострадал мъж да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, вкл. в областта на главата.

Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал.

В резултат на проведените от служители на ОД на МВР – Пловдив незабавни оперативно – издирвателни мероприятия и действия по разследването, като евентуален извършител на престъплението е бил установен – 53-годишният син. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве в гр. Пловдив.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи и др.

Разследването по случая, вкл. за установяване на актуалното психическо състояние на сина на пострадалия, продължава.

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176