Трима охранители от частна фирма са задържани за побой на пастир в Сливенско

Крими 11.05.2022 16:44 Снимка: ДНЕС+

Трима охранители от частна фирма са задържани за побой на пастир в Сливенско

За по-малко от 24 часа криминалисти на Районните управления на МВР в Твърдица и Нова Загора са разкрили тежко криминално престъпление. Задържани са трима мъже, нанесли побой на пастир в землището на село Червенаково в община Твърдица, съобщиха днес от пресцентъра на областната дирекция в Сливен.

Полицейските служители започват робата по случая в късния следобед на 9 май, след получен сигнал за пострадал 37-годишен мъж от новозагорското село Баня. Мъжът е бил нападнат, докато е пасял животни в местността "Кирякова чешма". Нанесен му е побой, при който е получил сериозни наранявания. Настанен е за лечение в реанимацията на болнично заведение в град Сливен с опасност за живота.

След проведени незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия за извършеното престъпление са задържани трима мъже на 47, 31 и 22 години. Двамата са от град Нова Загора, 47-годишният мъж е от град Стара Загора. По данни от полицията тримата са криминално проявени. Те са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

По неофициална информация тримата мъже били гардове в частна охранителна фирма, чийто офис в Нова Загора е запечатан след инцидента. Пострадалият Васил Т. пасял кравите на баща си, когато бил нападнат под предлог, че животните са влезли в чужд имот. Според баща му Апостол, който твърди, че лично разговарял по случая с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, синът му първо бил ударен с електрошокова палка, приведен в безпомощно състояние и пребит от гардовете. После те избягали с автомобила, с който били пристигнали, но по-късно били арестувани.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648