След седмица у дома ЛиЛана отново е с постоянен арест

Крими 11.06.2020 19:44 Снимка: ДНЕС+

След седмица у дома ЛиЛана отново е с постоянен арест

Седмица след като Лиляна Деянова - бившата певица ЛиЛана бе освободена под домашен арест, от Апелативния специализиран съд отново й наложиха постоянен арест. Това стана на днешното заседание на делото, пише "24 часа".

Лиляна Деянова и брат й Александър Деянов заедно с Мартин Димитров са обвинени за участие в престъпна група и незаконно усвояване на евросредства.

Съдебният състав отбеляза, че няма данни за ръководител на престъпната група, но има доказателства за обосновано предположение за извършено престъпление от обвиняемите. Съдът посочи още, че има вероятна нанесена вреда от 1 млн. 355 хил. лв.

По време на заседанието стана известно още, че Ася Йочева, приятелка на Деянова, е също обвиняема по делото. Според показанията й Лиляна Деянова поискала от нея да регистрира фирма, а Йочева регистрирала такава в Лондон. Тя не можела да каже нищо за дружеството, а единствено подписвала договори, които й били донасяни и не знаела, че се върши нещо нередно чрез тази фирма. Според съда от тези показания, можело да се изведе извод, че Деянова вероятно е контролирала дейността на фирмата.

На днешното заседание на Лиляна Деянова е повдигнато ново обвинение - за подаване на декларации по европроекти с неверни данни. Към него е привлечена и Ася Йочева - представител на фирма "Телерайз" и дългогодишна приятелка на бившата певица. Това стана ясно по време на съдебното заседание днес.

Така обвиненията на ЛиЛана стават общо 3 - останалите са за участие в организирана престъпна група за източване на евросредства и заплаха спрямо държавни служители. [**sorce_name**]

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448