Втори фалстарт по делото срещу ЛиЛана, ще търси адвокат на мястото на Хаджигенов

Крими 27.07.2021 14:21 Снимка: ДНЕС+

Втори фалстарт по делото срещу ЛиЛана, ще търси адвокат на мястото на Хаджигенов

Трети опит да започне процесът съдът ще направи на 21 септември

Делото за злоупотреба с евросредства срещу Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, не тръгна за втори път, тъй като певицата се яви без адвокат.

Неин защитник до момента беше Николай Хаджигенов, който стана депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Деянова поиска от съда време, за да организира защитата си. Съдът я предупреди, че за последен път отлага процеса и ще ѝ назначи служебен защитник. Тя брат ѝ Александър Деянов и още петима други са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Пред Спецсъда обвиняемата настоя, че се налага да организира нов екип адвокати, защото преди няколко дни прокуратурата косвено я свързала с един от санкционираните от САЩ по закона „Магнитски“ – Васил Божков. На обвинението е известно, че кариерата в шоубизнеса, както и финансовите дела на изпълнителката са свързани с укриващия се в Дубай бизнесмен.

Съдът ще направи трети опит да започне делото на 21 септември, а за да не се бави то допълнително на подсъдимата беше назначен служебен защитник. 

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448