След гонка и стрелба задържаха водач, ударил 9 автомобила и ранил двама

Крими 28.06.2024 10:45 Снимка: ДНЕС+

След гонка и стрелба задържаха водач, ударил 9 автомобила и ранил двама

Шофьорът е бил във видимо неадекватно състояние, криминално проявен е

Истински екшън се разигра във Велико Търново. След гонка и стрелба от страна на полицията е задържан мъж, причинил катастрофа, а след това и щети на девет автомобили във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Сред ударените автомобили има и полицейска кола.

Около 17:30 ч., на 27 юни, в района на стадион "Ивайло" във Велико Търново, водач на лек автомобил е предизвикал катастрофа и е напуснал произшествието. Започнало е полицейско преследване, при което са ударени още няколко автомобила.

Преследваният автомобил е установен в района на квартал "Света гора", но без водача. След няколкочасово издирване, по-късно, водачът на автомобила е бил установен и задържан около Великотърновския университет. Той е на 30 години. По първоначална информация при задържането му е бил с неадекватно поведение. Предстои да бъде тестван за употреба на наркотични вещества.

Направен му е тест за алкохол, който е отчел 1.2 промила.

"Образувано е досъдебно производство за хулигански прояви на пътя. Има двама пострадали пътници от блъснатите коли и полицейски служители. Не са тежко ранени", поясни пред Нова телевизия Веселин Райков, началник на районното управление във Велико Търново.

Задържаният има криминално досие и присъди за кражба и притежание на наркотици.

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599