Съдят Петър Кърджилов заради нападението срещу възрастна жена по време на протестите

Крими 22.01.2021 15:10 Снимка: ДНЕС+

Съдят Петър Кърджилов заради нападението срещу възрастна жена по време на протестите

Софийската районна прокуратура предаде на съд Петър Кърджилов за грубо нарушаване на обществения ред и неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата, сочат от държавното обвинение.

Случаят е от юли миналата година на едно от постоянно блокираните заради протести кръстовища при „Орлов мост“.        

На 31 юли около 9:20 ч. преминаваща покрай блокадата жена - Лиляна Тасева, е спряна за интервю на живо по Нова телевизия. Малко след това Кърджилов се приближи и я заля с течност. След това обвиняемият започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда.

„Целта ми беше да попитам: „Защо сте тук? Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване“, разказа след случилото се жената, която беше обявена за провокатор.

Присъстващите на мястото полицейски служители задържаха Кърджилов за 24 часа. По случая беше образувано досъдебно производство.

Предстои Софийският районен съд да насрочи съдебно заседание по делото. Петър Кърджилов е бивш пиар на Десислава Иванчева./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269