Пуснаха под домашен арест мъжа, пребил жена с метален прът

Крими 22.05.2024 10:11 Снимка: ДНЕС+

Пуснаха под домашен арест мъжа, пребил жена с метален прът

Апелативният съд в София пусна под домашен арест мъжа, пребил жена с метален прът пред дома ѝ в Благоевград.

При инцидента Стефка Терзийска загуби и едното си око. Извършителят беше задържан и обвинен в опит за убийство, но мярката му вече е изменена от задържане под стража в домашен арест. В същото време развитие около това кой е поръчал на Кирил Лукаров да пребие Стефка Терзийска към момента няма, предава NOVA.

Мотивите на съда, за да пусне под домашен арест Лукаров, е, че скоро изтичал законовият срок за задържането му под стража - мярка, с каквато беше до момента. Освен това магистратите прецениха, че е намалял интензитетът на опасност за извършване на друго престъпление от страна на мъжа.

„Лечението и възстановяването ми продължава. Нараняванията ми са сериозни. Имам обаче окончателна загуба на зрението на лявото ми око. Трудно е да се свикне с такава мисъл. Малко е да се каже, че съм възмутена от решението на съда.

Човекът, който ме нападна с цел да ме убие, който преобърна живота ми и ме направи инвалид за цял живот - ще си бъде вкъщи на спокойствие”, заяви Стефка Терзийска.

„Какво мога да очаквам оттук-нататък? Ако реши да организира ново нападение срещу мен - кой може да му попречи? Живеем в малък град. Чувах заплахи по наш адрес. От хора от близкото му обкръжение. Притеснявам се. Имам деца”, сподели тя.

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532