Пловдивчанин е в неизвестност шести месец, в един и същи ден са продадени 3 негови апартамента

Крими 19.05.2024 18:25 Снимка: ДНЕС+

Пловдивчанин е в неизвестност шести месец, в един и същи ден са продадени 3 негови апартамента

За последно Иван Кацаров е забелязан в кв. "Кючук Париж" по Коледа, близки и съседи се опасяват, че с него се е случило нещо лошо

57-годишен мъж от Пловдив е в неизвестност вече близо шест месеца. Иван Кацаров е забелязан за последно в края на декември в кв. "Кючук Париж", където е живеел, и оттогава никой не го е виждал. Мъжът отскоро е обявен за издирване от полицията, по сигнал на негови близки и съседи, които се свързаха с bTV с молба за помощ. По думите им той е жертва на имотна измама и с него се е случило нещо лошо.

За последно Иван Кацаров е забелязан в кв. "Кючук Париж" по Коледа. Живеел е в апартамент, който в момента се ремонтира от нови собственици, защото е продаден. Продадени са и още два негови апратамента.

Преди години мъжът наследява няколко имота от родителите си, които са починали. Няма жена и деца. Единствените роднини, с които поддържа връзка, са братовчед му, който също се казва Иван Кацаров и неговия син Димитър.

Братовчедът обаче от дълги години живее в САЩ. Виждали са се един път в годината и през останалото време връзката им е само по телефон. Разказва, че роднината му в България е алкохолно зависим и не разполага с много средства.

"Има добро образование и не е прост, въобще не е прост човек. След смъртта на неговата майка през 2007 г. остава напълно сам, няма брат, няма сестра, никога не се е женил и няма деца. Живее сам и това ме кара да мисля, че това е идеалният човек за имотна измама", казва Иван Кацаров, който живее в САЩ.

За последно е контактувал с братовчед си на 24 декември миналата година, когато му дал пари за Коледа. Когато му звъни, телефонът е изключен.

След Коледните празници не са го виждали и съседите на Иван. Търсят го, някои от тях пробват да пуснат сигнал, че е изчезнал в I РУ в Пловдив. Оттам първоначално им казват, че това не би могло да се случи, защото не са близки роднини.

Всички знаят, че изчезналият мъж не е искал да продава нито един от имотите си. Какво го е накарало да промени решението си в момента е обект на разследване от полицията в Пловдив.

От справка в Агенцията по вписванията става ясно, че трите апартамента, които са били собственост на Иван, са продадени от него в един и същи ден, вероятно чрез ипотека още през октомври месец миналата година. Продадени са на една и съща фирма със седалище в Пловдив. Два от апартаментите вече са препродадени от тази фирма на трети лица и са с нови собственици.

Според съседите сумата за трите апартамента, преведена по новооткрита сметка на Иван Кацаров, е 100 000 лв. Тази информация потвърдиха и разследващите. Той ли е усвоил парите обаче също е обект на разследване.

Иван Кацаров не е напускал страната, потвърдиха от полицията. В Брацигово, където също има къща, никой не го е виждал от месеци. Не са го срещали и край Равногор, където има бунгало.

От САЩ братовчедът на Иван направи обръщение, с което помоли всеки, който има информация за него, да съдейства: "Аз се притеснявам за най-лошото, дано не съм прав. Макар, че имаше три апартамента, той никога не е искал да ги продава и това ме довежда на мисълта, че може да е измамен. Искам да помоля хората от цялата страна, най-вече от Пловдив и от квартал "Кючук Париж", където доста хора го познават, ако имат някаква информация и разберат за него, за братовчед ми Иван, моля да се обадят на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР. Благодаря на всички за подкрепата и съдействието".

CHF CHF 1 2.05747
GBP GBP 1 2.31582
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.59208
USD USD 1 1.81955