Основната версия за простреляната в Русе жена е ревност

Крими 14.12.2023 11:36 Снимка: ДНЕС+

Основната версия за простреляната в Русе жена е ревност

Състоянието и е критично

Властите работят по всички версии във връзка със случая с простреляната жена в Русе, като водещата е ревност.

Това съобщиха на брифинг от МВР. На 13 декември е подаден сигнал от майката на посрадалата за упражнено насилие на работното ѝ място. От полицията са уведомили Спешна медицинска помощ и са изпратени екипи.

Междрувремнно на мястото са пристигнали близки на жената, които са установили, че козметичното студио, в което тя работи е заключено и през един от прозорците са я видели в безпомощно състояние.


Те са счупили едно от стъклата и са проникнали в помещението, за да ѝ окажат помощ. След пристиганенето на екипите тя е уведомила, че върху нея е упражнено насилие от мъжа, с когото живее на съпружески начала.

Мъжът е румънски гражданин на 46 години, пребиваващ в България. Пострадалата е намерена простреляна с огнестрелно оръжие със значителна кръвозагуба. Премахнати са белезниците на ръцете ѝ и тя е откарана в болница в Русе, където е оперирана.

В рамките на няколко часа извършителя е установен. Той е намерен в семеен автомобил и е установено, че е починал в резултат на задушаване от газове. Разпитани са четирима свидетели и са назначени няколко експертизи, сред които съдебномедицинска, балистична и техническа.

От извършеното до момента разследване е установено, че няма никакви обстоятелства в престъплението да е участвало друго лице. В момента жената се намира в интензивно отделение и лекарите правят всичкио възможно, за да спасят живота ѝ. От съжителството с мъжа тя има две деца - на 11 и 10 години.

Извършени са проверки в Информационните системи на полицията и на прокуратурата, като е установено, че няма подавани никакви сигнали от жената за домашно насилие.

Мъжът не е осъждан, но през 2018 година в Окръжната прокуратура в Русе е изпълнена европейска заповед за арест, издадена от властите в Румъния, където той е бил осъден на ефективно наказание - "лишаване от свобода" за срок от 6 години за извършен от него трафик на хора, като е пострадала румънска гражданка. Престъплението е извършено на територията на Италия.

След задържането му той е предаден на румънските власти, за да изтърпи наказанието си. Тепърва ще се установява каква част от него е изтърпял и защо се е намирал на територията на България в този кратък срок.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594