Майката на убития Паоло: На престъпниците се дава да избягат от наказанието

Крими 31.01.2023 13:41 Снимка: ДНЕС+

Майката на убития Паоло: На престъпниците се дава да избягат от наказанието

"Реабилитация за живота няма", казва майката

"Съдебното дело мина по начин, по който с всяка една стъпка на престъпниците се дава възможност да избягат от наказанието. И в крайна сметка ето - след 9 години е реабилитиран, все едно никога нищо не е направил в този живот".

Това коментира в ефира на Би Ти Ви Красимира Иванов за Георги Сапунджиев - мъжът, който през 2013 г. прегази на пешеходна пътека 4-годишния ѝ син Паоло в Стара Загора.

6 години затвор получи Сапунджив от съда, но след 4 бе освободен за добро поведение. Сега предстои той да бъде реабилитиран.

"Много се надявам, че това, което се случва сега, да води до нещо позитивно, този човек да се е смирил и да е станал по-добър човек, тази реабилитация да означава, че той ще спазва законите и ще има отговорност към живота не само на своите близки, но и на всички останали около него", каза още вайката.

Сапунджиев не е правил опити да се свързва със семейството. Майката обаче заяви, че не е готова да се среща с него, няма желание, а и не смята, че би имало смисъл.

"Реабилитация за живота няма" - този съвет дава майката на другите си деца. Споделя, че ги учи да се пазят, както и че до ден днешен не шофира след катастрофата с детето ѝ.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648