Маринела Арабаджиева опитала да се самоубие с токсична доза хлофазолин

Крими 07.08.2020 11:35 Снимка: ДНЕС+

Маринела Арабаджиева опитала да се самоубие с токсична доза хлофазолин

Обвинената в пране на пари Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие с токсична доза медикаменти за високо кръвно, съобщава на съда столична болница. В документа лечебното заведение отбелязва, че Арабаджиева страда и от редица други заболявания и трябва да остане под наблюдение, пише „24 часа“.

След като приемат пациентката на 17 юли, специалисти от частната болница установяват, че подсъдимата е приела огромна доза от хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи. Според психиатър, който е прегледал Арабаджиева на 22 юли, при нея има висок риск от самоубийство.

Хотелиерското семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, синът им Вълчо и други петима души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари и делото се точи повече от година.

На заседание от сряда Апелативният специализиран наказателен съд с председател Георги Ушев е оставил без уважение искането на прокуратурата Арабаджиева да бъде задържана под стража и тя остава под домашен арест. Държавното обвинение протестира мярката.

Арабаджиева е под домашен арест от май след повече от 1 г. в ареста. Съпругът ѝ още е зад решетките./24 часа

Още по темата

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286