Говори жената, пристигнала на мястото на зловещата катастрофа в Пловдив минути след сблъсъка

Крими 13.05.2024 17:01 Снимка: ДНЕС+

Говори жената, пристигнала на мястото на зловещата катастрофа в Пловдив минути след сблъсъка

"Инцидентът или не знам и аз как да го нарека, действително беше страшен. Доста е грешна информацията, подадена от МВР. Първо в 3.21 ч. ми се обади колега и разказа, че се е случилото преди малко, когато стигнахме, патрулите вече бяха там", това каза жената, която пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъсъка.

Ударени са две дървета. Първото е отсечена акация и дънерът й е запратен на над 100 метра разстояние чак на пешеходната пътека от другата страна на кръстовището.

Във второто дърво колата се удря и 2/3 от нея се усукват като пръстен на пръст. Задницата изхвърча виждате къде на клиповете ми, пише "Plovdiv24".

След пристигането на службите започват опити да отделят колата от второто дърво, но явно и то е било отсечено и само колата го е крепяла, защото се стовари върху горкия пожарникар, беше страшно, чу се само как изкрещяха да се пазят и дървото падна. Дано пожарникарят да се възстанови. 3 часа след като пристигнахме, още не можеха да изкарат труповете отвътре.

Аз нямам информация колко точно е била скоростта, но този тежък мокър дънер не се запраща на над 100 метра разстояние с удар със 50 или 100 км/ч. Колкото и да е тежък роувърът, няма как скоростта да е била под 200 км/ч. Беше може би най-страшното нещо, което съм виждала.

Отглеждам 3 деца и дано либералните родители с много пари си дадат сметка, че с такова възпитание може само да убиеш детето си, но не и да го научиш на нещо. Не знам ситуацията, може някой да ги е засякъл, да е имало нещо на пътя, но скоростта... тя е от крака на шофьора, а не от външен фактор.

Така че каквато и да е причината да е излязъл от пътя... Ако караше с 50, можеше и да са живи. Дано са на по-добро място. Да почиват в мир и дано другите две деца и пожарникаря оцелеят и се възстановят. Поздрави".

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361