Ген. Станчев: Ще тестваме периодично лоялността на служителите на НСО

Крими 05.06.2020 09:32 Снимка: ДНЕС+

Ген. Станчев: Ще тестваме периодично лоялността на служителите на НСО

Служител на НСО беше задържан и обвинен за организатор на поръчковото убийство на Станка Марангозова. От службата тогава заявиха, че оказват пълно съдействие на Военноокръжната прокуратура, която разследва случая.

Ген. Красимир Станчев, началник на НСО каза пред БНТ, че за него това е един изключително неприятен случай. Към момента служителят е отстранен. Началникът на НСО заяви, че не би искал да се демонизира целия личен състав на службата.

Ген. Станчев обясни, че има идея за звено за вътрешен контрол в НСО. Правени са предложения още в края на миналата година за промени в закона. Лоялността е нещо, което се проверява и сега при постъпване на работа в НСО. По план ще има периодичност на тестването на служителите. В момента се изработва пакет от мерки. Планирано е закупуването на полиграф, което ще бъде част от първото тестване.

През месец март медицински сестри се барикадираха в Парламента. Ген. Станчев обясни, че те са влезли правомерно за участие в комисия. Той каза, че от НСО са подходили с уважение. Имали са затруднения поради факта, че всичко се е излъчвало онлайн.

НСО влиза във фокуса на вниманието с различни инциденти по пътищата. Генералът обясни, че по закон при виждането на кортеж, участникът в движението трябва да направи място, за да го пропусне. Забранено е движението непосредствено след кортежа.

„ От началото на тази година от НСО сме подели идеята всяка ПТП, което се случи с нас, колкото и да е малко, колкото и да не е по наша вина, ние първи го пускаме в медиите. Безкомпромисни сме към подобни наши служители, които не спазват ЗДП“, обясни той. /БНТ

Още по темата

CHF CHF 1 1.81263
GBP GBP 1 2.16941
RON RON 10 4.04431
TRY TRY 10 2.27277
USD USD 1 1.6627