Екстремно селфи на паметник прати в ареста трима младежи в Шумен

Крими 21.01.2021 14:12 Снимка: ДНЕС+

Екстремно селфи на паметник прати в ареста трима младежи в Шумен

Арест на трима младежи, качили се екстремно селфи на паметника  „Създатели на българската държава“ в Шумен. От областната дирекция на МВР съобщиха, че у единия от тях – на 23 години- са били намерени и иззети наркотични вещества. Сигнал за катерещите се по бетонните форми младежи е получен в  15 часа в дежурната част на РУ- Шумен. На място са насочени два полицейски екипа. След пристигане униформените заварили на място 24-годишен шуменец. Казал им, че е слязъл след като видял, че идват. Отрекъл с него да има други. На място пристигнали служители на сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция. Установили, че на около 60 метра височина на тясно пространство стоят още двама младежи. При допълнителна проверка станало ясно, че в портфейла на единия от тях има семена кафяво-зелени на цвят и пликче с около грам суха тревиста маса, по думите му - „марихуана“.

Другите двама шуменци на 23 и 24 години са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен за това, че с действията си са опасни за себе си.

Органите на реда отправиха апел отново към всички млади хора, които търсят адреналин  при опит да направят и публикуват в социалните мрежи мечтаната снимка да не рискуват с непремерени действия. Животът и здравето са много по-важни от снимките на търсачите на силни усещания от екстремни места, заради които предприемат различни рискове заради харесвания в социалните мрежи. Бъдете отговорни и не търсете начин да привличате внимание към себе си по този начин, апелират полицаите./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77577
GBP GBP 1 2.25956
RON RON 10 4.01204
TRY TRY 10 2.24357
USD USD 1 1.62269