Бобоков не открил името си в 64 от 66 тома доказателства на прокуратурата

Крими 02.07.2020 13:52 Снимка: ДНЕС+

Бобоков не открил името си в 64 от 66 тома доказателства на прокуратурата

Няма нищо незаконно, което сме извършили. Сигурен съм, че ще бъдем оправдани, въпросът е кога. В това беше категоричен бизнесменът Пламен Бобоков по отношение на повдигнатото обвинение срещу него и брат му за внос на отпадъци в България.

Вчерашната продукция на прокуратурата в Червен бряг беше тип "Холивуд прадъкшън". Абсурдно е, ние нямаме нищо общо с тези работи. Можеш да намериш всякакви отпадъци, това какво общо има с нас? Ако намерят бутилка от "Шел", ще ги съдят за замърсяване на природата ли", попита Бобоков.

Според него прокуратурата ще се опита да протака делото, а в момента голямата битка е брат му да излезе от ареста, "където се отнасят с него като към някакъв наркоман". Пламен Бобоков призова журналистите да отразят условията в ареста. "Брат ми е задържан при изключително тежки условия, не се проявява никакъв хуманизъм спрямо човек, който над 20 години развива бизнес в България. Унизително за България е да се отнася така към индустриалците си, каза още Пламен Бобков.

Бобоков увери, че целият им бизнес е напълно законен и според европейското и българското законодателство. Нямат нищо общо с италиански боклук.

Ние внасяме само олово на скрап, произвеждаме 50 тона олово годишно. Рециклирането е сложен и дълъг процес - ние нямаме никакви отпадъци, при който Бобокови усвояват 94.5% с най-модерната инсталация. По думите на Бобоков в дейността си те произвеждат 5.5% отпадък, който именно предават на лизензирани фирми.

Ние разполагаме със заводи за цялостното рециклиране на един акумулатор. Работим с фирми, които са лицензирани българската държава.

Спазвали сме уставно и законно всичко, което е трябвало, подчерта бизнесменът.

В годините нямаме нито един акт за злонамерено нарушение нито у нас, нито в Румъния, нито в Италия. Имаме семейства и три деца и ние мислим за тази страна.

От 66 тома доказателства в 64 тома моето име го няма, заяви Бобоков и в този контекст обясни, че не познава арестувания заместник-министър Красимир Живков.

По отношение на доказателствата по делото, Бобоков потвърди, че основният свидетел е бивш служител в неговата фирма, на когото е плащано добре. Той обаче бил замесен в измама за ДДС и Бобоков предполага, че е сключил споразумение с прокуратурата да свидетелства срещу тях, за да се размине с 5-6 години затвор за това престъпление.

За това и Бобоков определя думите на главния прокурор Иван Гешев като злонамерени внушения, а последните действия на прокуратурата като истерия, тъй като не разполагат с доказателства.

Аз съм баща на три деца, брат ми също, никога не сме замърсявали природата, посочи Бобоков./news.bg

CHF CHF 1 1.81028
GBP GBP 1 2.16418
RON RON 10 4.04314
TRY TRY 10 2.30046
USD USD 1 1.6551