Български тир премаза известен италиански бизнесмен след грешна маневра на пътя

Крими 25.03.2021 14:12 Снимка: ДНЕС+

Български тир премаза известен италиански бизнесмен след грешна маневра на пътя

55-годишен български шофьор на тир предизвика катастрофа на магистралата А26 до Генуа, в северната област Лигурия, с което уби един човек и рани друг. Според италианските медии жертвата е 46-годишният Паоло Шерни, син на бившия президент на футболния клуб „Дженоа” Джани Шерни. Паоло Шерни беше известен предприемач в сферата на международния бизнес с яхти, по подобие на баща си. Освен предприемач, Паоло Шерни беше и яхтмен от световно ниво, и живееше в княжество Монако.

Според пътната полиция Шерни пътувал с колата си Ауди S6 по магистралата в участъка между Мазоне и Овада, когато го засякъл тир, навлязъл в отсрещното платно. Колата се блъснала в ремаркето на тира, който в това време извършвал забранена маневра. Българският камион се намирал на паркинг, но вместо да излезе от изхода му, за да се включи на пътя, той излязъл от входа на паркинга. След това се опитал да завие на 180 градуса, за да поеме правилната посока, но точно в този момент от там минавала колата на Шерни. При удара Шерни починал на място, а спътникът в колата му бил ранен. Българският шофьор на тира не е пострадал. Той се разследва за убийство на пътя.

Губернаторът на Лигурия Джовани Тоти изказа съболезнования на бащата на жертвата – Джани Шерни. За малко повече от година той загуби преждевременно и съпругата, и сина си. Съболезнования са изказали и много представители на политиката и бизнеса, тъй като Шерни е един от най-уважаваните предприемачи в корабостроителната сфера на местно и на международно ниво./24 часа

CHF CHF 1 1.78452
GBP GBP 1 2.27256
RON RON 10 3.96937
TRY TRY 10 1.90528
USD USD 1 1.61893