Арести в ГДБОП – задържаха шефове на отдела за наркотрафик

Крими 26.06.2020 13:01 Снимка: ДНЕС+

Арести в ГДБОП – задържаха шефове на отдела за наркотрафик

Арести в ГДБОП. Задържани са двама от отдела за борба с наркотрафика. Това обяви главният прокурор Иван Гешев.

Арестуван е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика от Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Той е задържан по време на получаване на подкуп. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР.

Тримата  са задържани за 24 часа. А акцията на Специализираната прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР е стартирала още снощи.

Предмет на делото е организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на чадър върху групи за наркотрафик и разпространение на наркотици не само на територията на България.

„Това са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас, както и основните ни контакти с нашите международни партньори“, посочи Гешев.

Главният прокурор бе категоричен, че прокуратурата и МВР са безкомпромисни и ще продължат да са такива към всяко престъпление, без значение кой е извършителя.

Решението за това дали да се направят промени в ГДБОП и какви да бъдат те трябва да се вземе от премиера.

Започнала е проверка в ГДБОП, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

 „Разпоредих на главния секретар на МВР да се направи цялостен анализ на работата на ГДБОП и противодействието и трафика на наркотици, за да мога да обсъдя с премиера и да вземем правилно и информирано решение за промени в структурата“, каза той.

Маринов подчерта, че случаят касае служба, която работи с партньорите на България в цял свят. Затова е важно да се запази доверието./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448