Акция „Дрога“- разбираха две групи в София и Сливен

Крими 11.02.2022 13:49 Снимка: ДНЕС+

Акция „Дрога“- разбираха две групи в София и Сливен

Задържани са осем лица

Разбиха две групи за наркотици в София и Сливен. Работата на ГДБОП е продължила половина година.

„Първата група се състои от четирима души.Те са произвеждали метамфетамин и амфетамин, като за целта са се снабдявали от собственик на аптека в Сливен с прекурсори“, обяви на брифинг на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

По думите му при извършените множество претърсвания и изземвания са намерени оръжия и вещи, които наподобяват културно-исторически ценности.

„И четиримата участници в престъпната група са осъждани многократно за тежки умишлени престъпления – държане на огнестрелни оръжия, търговия с културно-исторически ценности, нерегламентирано ползване на кредитни и дебитни карти, кражби и разпространение на наркотици“, допълни Кръстев.

Втората група е действала на територията на София и Враца. Тя пак е от четирима души – двама от които братя, които са чужденци – македонци и двама българи. Имало е връзка между двете групи в Сливен и София, потвърдиха от прокуратурата.

„Иззети са около 3 кг метамфетамин“, каза още говорителят на Специализираната прокуратура.

Част от метаамфетамините са били транспортирани до РСМ.

Той уточни, че и осемте лица са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъдат внесени искания за постоянна мярка „задържане под стража“. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648