Желез Железов: Във Варна ГЕРБ и СДС са партньори повече от 10 г.

Избрано 31.03.2021 10:10 Снимка: ДНЕС+

Желез Железов: Във Варна ГЕРБ и СДС са партньори повече от 10 г.

Очаквам победа за коалицията ГЕРБ-СДС, нищо друго. При това убедителна победа

Това заяви на среща с избиратели във варненския район „Одесос“ Желез Железов, кандидат за народен представител от СДС-Варна, в общата листа ГЕРБ-СДС /номер 28 и преференция 110 в интегралната бюлетина/. По думите му партньорството между единствените две десни партии, членки на ЕНП не е от вчера.

„Давам за пример Варна – тук работим заедно и то успешно вече повече от десет години. Ние винаги сме подкрепяли кандидатите на ГЕРБ за кмет на града, за кметове на районите и на общините от Варненска област. Във Варна по традиция формираме самостоятелна листа на СДС за общински съветници, които винаги са част от дясното мнозинство в местния парламент“, припомни синият кандидат-депутат. И подчерта, че сини общински съветници са председателствали постоянни комисии, д-р Янко Станев е зам.-председател на Общинския съвет вече четвърти мандат.

В последните години няма нито едно стратегически важно решение за града, което да е взето без гласовете на СДС и тези на ГЕРБ в общинския съвет на Варна. Общинските съветници от СДС участват активно в съставянето на бюджета, имат решаваща роля при изработването на общинските политики в социалната сфера, общинското здравеопазване, екологията и др.

Железов допълни, че подобно сътрудничество в дясно има и на много други места в страната. „Затова и създаването на коалицията ГЕРБ-СДС за предстоящите парламентарни избори се утвърди по естествен път. Ние сме членове на голямото европейско семейство на ЕНП и основните ни цели съвпадат напълно, а именно – да отстояваме проевропейската ориентация на България, членство в Еврозоната, извеждане на страната от здравната криза и преодоляване на икономическите последици от пандемията, каза още Желез Железов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993