За обединенията на Нинова: Половината ѝ партия е цял ден по медиите, за да я плюе

Избрано 19.01.2021 19:06 Снимка: ДНЕС+

За обединенията на Нинова: Половината ѝ партия е цял ден по медиите, за да я плюе

„Корнелия Нинова не успява пета година да създаде общ фронт в БСП, половината й партия е цял ден по медиите, за да я плюе. Редно е да обедини първо собствената си партия и после останалите.“ Това заяви пред bTV политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов. Той коментира идеята на левицата и нейния лидер за създаване на обединения за честни избори.

През 2016 г. сегашните управляващи организират перфектно проведени президентски избори и референдума на Слави Трифонов. Президентските избори се печелят от опозиционния кандидат Румен Радев, сегашните управляващи тълкуват това като вот на недоверие към тях, подават оставка и се отива на парламентарни избори, припомни Харизанов.

Същата година се провеждат президентски избори и в Австрия, които са касирани заради броенето и отчитането на гласовете по пощата, посочи Харизанов.

„Нагласите преди изборите потвърждават сегашните баланси със смяната на един – двама по-маловажни играчи. Не виждам промяна във върха на българската политика“, заяви той.

Нека видим първо какви ще се предизборните коалиции и тогава да говорим за следизборните, призова Харизанов.

СДС е марката на десните хора и те трябва да бъдат възприемани като сериозен коалиционен патньор, смята анализаторът./БТВ

CHF CHF 1 1.7868
GBP GBP 1 2.26611
RON RON 10 4.01114
TRY TRY 10 2.28269
USD USD 1 1.61066