Сачева: Поредният вуду ритуал пред къщата на Борисов е отвратителен акт на агресия

Избрано 29.03.2021 10:11 Снимка: ДНЕС+

Сачева: Поредният вуду ритуал пред къщата на Борисов е отвратителен акт на агресия

Преди година спрях да възприемам Системата ни убива като майки - заплашиха сина ми, пише Сачева

„Поредният вуду ритуал пред родната къща на Бойко Борисов в Банкя е отвратителен акт на агресия спрямо деца и не заслужава нищо друго освен публично порицание и демаскиране на истинските лица на агресорите. Не системата, а собствената омраза ви убива. И Господ няма да ви прости, че го правите съзнателно, защото той е любов, а не омраза.“ Това написа в профила си във Фейсбук социалният министър Деница Сачева.

Поводът е вчерашният протест пред дома на премиера, където той не живее. Пред къщата, където е семейството на дъщерята на министър-председателя беше разпънат черен чаршаф, а чрез мегафони се сипеха закани и заплахи. Акцията отново беше предвождана от „Системата ни убива“, вечният протестър Йоло Денев и разжалвания отец Дионисий.

„Преди година спрях да възприемам Системата ни убива единствено като майки - заплашиха сина ми, който тогава беше само на 6 г. - никоя майка не постъпва така с дете. Всяка жена възприема всяко дете като свое - мен така са ме възпитавали. Колкото и да ми обясняваха, че като политик трябва да имам висока граница на търпимост, в този случай нямаше как“, написа още Деница Сачева.

И допълни:“ Преди да сме политици или протестиращи, всички ние сме хора. Затова всеки, който заплашва деца, трябва да срещне твърд отпор на своите действия. Повече от една година ние гледаме зловещия спектакъл на шепа хора напълно самозабравили се, прекрачващи всякакви етични и морални граници.“/tribune.bg

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176