Румен Христов: Да затваряш възлови кръстовища не ми се струва много демократично

Избрано 01.08.2020 21:31 Снимка: ДНЕС+

Румен Христов: Да затваряш възлови кръстовища не ми се струва много демократично

На протестите през 90-те години имаше голям заряд, едно голямо очакване от всички, имаше окупационни стачки, опити за затваряне на магистрали, но ситуацията беше много екстремна, беше на ръба на гражданска война.

Това сподели в интервю за "Офанзива" по Канал 3 председателят на СДС Румен Христов

,,Сега нещата са малко по-различни, но да – всеки има право да протестира. Обаче някак си да затваряш възлови кръстовища не ми се струва много демократично, това не са социални протести. Когато говорим за правова държава, е хубаво когато тези, които протестират, да спазват тези неща'', каза още той и посочи, че съставянето на евентуално служебно правителство не може да се счита за панацея.

Премиерът е този, който решава дали да има или да няма промени в кабинета. Не знам какъв беше ефектът от тези смени, но това си е негово решение, каза още Румен Христов.

,,Президентът не може да бъде обект на разследване от страна на прокуратата за периода, в който той е президент. Бившите президенти и вицепрезиденти обаче могат да подлежат на съдебен контрол'', обясни той във връзка със становището на Конституционния съд относно питането на главния прокурор дали действащ президент може да подлежи на разследване.

Логично е да намерим общ език за явяване на парламентарните избори с ГЕРБ, обяви лидерът на десницата и добави, че бившите партньори на СДС отдавна завиха наляво.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448