Радан Кънев към Кирил Петков за "Възраждане": Хаосът убива. Невинаги бавно

Избрано 07.07.2024 11:22 Снимка: ДНЕС+

Радан Кънев към Кирил Петков за "Възраждане": Хаосът убива. Невинаги бавно

"Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения И обща комуникационна политика? За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск от загуба на политическа подкрепа."

Това написа евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев на Фейсбук страницата си.

Ето какво още пише той:

1) Въпросът за взаимодействие с "Възраждане" е изначално политически, а не комуникационен. Аз, например, никога не бих гласувал за политическа сила, която допуска взаимодействие с "Възраждане", при каквито и да било, изпълними или неизпълними условия. Отделно съм убеден, че "Възраждане" отдавна са доказали прокремълската си същност. Т.е, по пътя на емпиричната логика, не биха могли да докажат обратното...

И това е въпрос на ясно, неподлежащо на никакви интерпретации, колективно политическо решение на политическата сила, която търси гласа ми. Както в ЕП съм категорично за поставяне на групата, в която участва "Възраждане", зад плътен и безусловен "санитарен кордон" - което и ще стане.

2) Едва след вземане на това решение, което е от първостепенна важност, следва да бъде проведено общо обсъждане КАК се комуникира то. За да няма и най-малка опасност оредяващите избиратели на коалицията да останат с впечатление, че тя отваря врата към "Възраждане", при някакви въображаеми условия. И да е сигурно, че начинът, по който се комуникира, не допуска подвеждащи медийни заглавия.

Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа.

Хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги бавно.

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599