Преди седем години Орешарски подаде оставката на правителството на БСП-ДПС

Избрано 24.07.2021 08:55 Снимка: ДНЕС+

Преди седем години Орешарски подаде оставката на правителството на БСП-ДПС

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

На този ден през 2014 г. Пламен Орешарски подаде оставката на правителството на БСП-ДПС.

И не защото България записа най-дълготрайните и масови протести в своята история.

А защото така се разбраха Ахмед Доган и Сергей Станишев и присъдружните им олигарси. Просто т.н. експертно правителство на никого не свърши работа, освен, че не вършеше работа за държавата.

Министрите бяха на принципа: „всяка коза за свой” крак.

Мая Манолова, която се развяваше с тениска „Шанс за Орешарски”, отново е в парламента, „ни лук яла-ни лук мирисала”; партиите, които издигнаха човека на Васил Божков-Черепа за министър-председател, отново са в играта - хората на Слави Трифонов ще се консултират с тях, с БСП и с ДПС, за съставянето на кабинет. Протестърите, довели до раждането на „Да, България” са посрамени, че партията е в сговор с презираната от тях Мая Манолова; даже избраната за депутат от ДБ Елисавета Белобрадова, с разбитата глава в нощта на „белия автобус”, неволно попадна там, в този сговор на палачи и жертви.

Днес разпалено „партиите на промяната” обсъждат прегрешенията на главния прокурор Иван Гешев. А защо забравят за прегрешенията на главния прокурор Сотир Цацаров?! Дали защото Слави Трифонов е близък приятел с многоцветния олигарх Георги Гергов, който е приятел със Сотир Цацаров (спомнете си ЦУМгейт!)…

…От кошмарите има събуждане, от българската действителност - не.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448