Обществото се задъхва до колабиране от омраза и реваншизъм

Избрано 09.07.2024 15:17 Снимка: ДНЕС+

Обществото се задъхва до колабиране от омраза и реваншизъм

От Фейсбук профила на журналиста Евгени Петров

Аз не зная дали ще има следващи предсрочни избори, но всичко води натам. А ако е така, с консервативния си, традиционен и малко скучен подход, бих препоръчал на ГЕРБ рязко различна предизборна кампания. Ама рязко и то решително.

Тази кампания не трябва да бъде насочена само към къткане и ухажване на твърдия електорат, него вече си го имате. Но проумейте, че хората са уморени и искат ясни послания от решителни лидери и затова са се запътили към Радев? Нещо повече, това поведение ви е познато и печелившо. Мога да го оприлича с оня епизод от преди доста години, в който Борисов и Плевнелиев като регионален министър изправени пред една карта обясняваха колко, откъде и за какъв срок ще има магистрала. И спечелиха хората.

Точно тази магистрала /магистрали/ в Южна България промениха половината от страната, а „лошият“ Дянков с постната пица силно съветваше за премахване на дисбалансите със Северна България и така „Хемус“ стана основен транспортен приоритет. Излезте и кажете за парите по ПВУ и точно къде ще отидат, кое и къде и кога ще се построи. Така разбират хората грижата за тях самите, а не чрез папагалски лозунги и шаблонни до втръсване уверения.

И само позитивни послания. Обществото се задъхва до колабиране от омраза и реваншизъм. Просто им разкажете добрата приказка, която реално може да се сбъдне. Тя липсва ужасно.

В този смисъл цялата кампания трябва да премине на релсите „Ние ще направим“ срещу безличното „в името на хората“ и „Те, опонентите, са лоши“. Това отдавна се знае от твърдите електорати. Слогънът с надграждането беше добра, бих казал превъзходна идея, но и тя трябва да се надгради.

Целта ви не са те, а периферията, която само чака обективни, смислени и изпълними обещания. Дайте им ги!

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876