Избрано 30.10.2021 13:05 Снимка: ДНЕС+

Не само Варна, цялата страна трябва да е територия на знанието и общество на духа

"Варна е град на знанието, но ние с полк. Митева искаме цялата страна да стане икономика на знанието и общество на духа." Това заяви днес пред варненци кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, който с кандидата за вицепрезидент полк. Невена Митева е подкрепен от коалицията ГЕРБ- СДС. Той добави още, че ролята на президентът е да води народа в правилната посока, да го утеши в трудни моменти и да го окуражи към нов връх. Смята, че е време да се сложи край на разделителните линии и на противопоставянето. И  очерта политиката си на протегнатата ръка към обединение не на партиите, а на гражданите, такова обединение на народа, както по време на Освобождението, на Съединението и на европейската ни интеграция.

Във Варна проф. Герджиков извървя пътя от входа на Морската градина до централния площад, съпроводен от кандидатите за народни представители от варненската листа на коялицията ГЕРБ-СДС с № 32 в бюлетината, ченове и симпатизанти на ГЕРБ и на СДС и много граждани. Общо становище с проф. Герджиков изрази и доц. Д-р Медиха Хамза, кандидатът за народен представител от СДС в общата листа с ГЕРБ с №32/106. Той, като ректор на Софийския университет, и тя, като бивш декан във Варненския Технически университет и преподавател в Медицинския университет намериха общ език по темите за  висшето образование и значимостта му за реализацията на младите хора.

Рамо до рамо с кандидата за презинент беше водачът на варненската листа на ГЕРБ-СДС  проф. Костадин Ангелов и вторият в листата и бивш министър на младежта и спорта Красен Кралев. „Ние днес сме разделени от окопи и вдигнати юмруци, докато ни връхлитат много кризи, каза проф. Ангелов.  За мен кандидат-президентската двойка Герджиков-Митева с № 15 са образ на обединението и на разумната сила.“ Думите и на двамата бяха прекъсвани от аплодисменти, а срещата с варненци на площада продължи много по-дълго от първоначално предвиденото.

Кандидат-президентът проф. Герджиков се обвърза с официалната държавническа заявка – да посредничи между политическите сили за съставяне на стабилно и редовно правителство. И с едно свое лично обещание към избирателите си – да няма повече мрачни новогодишни речи по всички национални телевизии.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648