Кралев: Когато КОВИД-19 блокира света, нямаше толкова жертви, колкото при управлението на Радев

Избрано 20.10.2021 08:14 Снимка: ДНЕС+

Кралев: Когато КОВИД-19 блокира света, нямаше толкова жертви, колкото при управлението на Радев

Починалите за октомври 2020 са 441. Починалите за октомври 2021 (само за 17 дни) са 1392. 4 979 са новодиагностицираните с КОВИД-19 лица у нас за изминалите 24 часа. 214 са отчетените смъртни случаи за последните 24 часа. 94.39% от починалите са неваксинирани.“, пише във Фейсбук бившият министър на спорта Красен Кралев.

На фона на тежката статистика за заболелите и починалите от Ковид 19, Кралев припомня как държавния глава Румен Радев само преди година и половина нарича заразата „вирус на манипулацията“.

Какво говореше Румен Радев преди година и половина на Шипка: „Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на вируса на минипулацията, на вируса на страха, на вируса на примирението, на вируса на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха като вас. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха.”, припомни Красен Кралев.

Един човек, който по Конституция трябва да олицетворява единственото на нацията, срина целенасочено доверието в мерките срещу коронавирус пандемията и то навръх 3-ти март. Припомням тези думи, защото мнозина са забравили за тях.“, пише още той.

По думите на бившия министър на спорта Радев застрашава живота на българите в опита си да изкара, че правителството на Борисов не си е свършило работата.

Година и половина по-късно сме първи в черната класация по смъртност, с близо 5000 заразени България попадна в тъмночервента ковид зона. Заради президента, който назначи изявен антиваксър за министър. За да покаже, че правителството на Бойко Борисов не си е свършило работата с пандемията, Румен Радев застраши фатално живота на българите. В разгара на пандемията, когато КОВИД-19 блокира целия свят, нямаше толкова жертви, колкото има по времето на управлението на Румен Радев.“, категоричен е той.

Красен Кралев изказва и признателност към лекарите по случай днешния им празник.

Поклон пред българските лекари, които въпреки хаоса, създаден от служебното правителство, продължават да спасяват животи. Дано имат силата да продължават да го правят. Защото останаха сами срещу болестта и срещу държавата. Да се помолим на закрилника на лекарите свети Иван Рилски да им помага и да пази България!“, завършва Кралев.  

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648