Народът пред Министерски съвет в защита на законността и демокрацията

Избрано 18.03.2022 12:19 Снимка: ДНЕС+

Народът пред Министерски съвет в защита на законността и демокрацията

Властта трябва да проумее, че с арестите на опозиционни лидери няма да се подобри живота на българите и все повече тоталитарната система, която не е разградена още, ще понижава постиженията на Европейска България, а от там и жизнения стандарт на народа.

Медийната пушилка и гавра с хората, при липса на законност и информация от институциите, е причината дясноцентристките и дясноконсервативните хора да се бунтуват. Бунтът им е напълно обоснован, предвид сериозната опасност за демокрацията, нейният видим дефицит и опитите да се отвлече вниманието от сериозните проблеми в държавата.

Това всъщност не е в полза на народа, дори е в негова вреда.  Отвличайки вниманието им, не само се задълбочава проблемите на народа, породени от неправилното управление на България, а и не се открива светъл хоризонт пред тях,  който да показва тяхното скорошно решение.

Както днес коментира последните събития председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, тези показни арести, напомнят на репресиите по време на изборите:

„Арестът на Борисов и активисти напомня за полицейските действия на изборите през юли и ноември. Искам от Рашков документи, дали твърденията на наши активисти са верни. Защото наши младежи твърдят, че са репресирани по време на изборите. Искаме документи за всички онези 20 000 случая, които не са стигнали до Прокуратурата и да не се крие зад онези 20, които са стигнали. По този начин ще запазим демокрацията у нас, включително  и за вчерашния случай“, каза лидерът на ДПС в кулоарите на парламента.

В крайна сметка, след всички репресии и арести по време на изборите, няма нито един осъден или с предявено обвинение, а дори има репресирани, които осъдиха държавата.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062