ГЕРБ искат оставката на Рашков, той отговаря за репресиите на ДПС

България 18.03.2022 12:41 Снимка: ДНЕС+

ГЕРБ искат оставката на Рашков, той отговаря за репресиите на ДПС

В пленарна зала министърът на вътрешните работи отново е атакуван от ДПС във връзка с репресии по време на изборите на членове на партията и техни избиратели

Протестът на ГЕРБ-СДС се премести пред парламента. Депутати и симпатизанти на партията вече са пред Народното събрание и призовават министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който в момента отговаря на над 100 въпроса на ДПС в рамките на парламентарния контрол, да излезе.

В пленарна зала министърът на вътрешните работи отново е атакуван от ДПС във връзка с репресии по време на изборите на членове на партията и техни избиратели.

Председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ заяви от трибуната, че репресиите продължават. След негово питане хората отново са привиквани в полицията, за да бъдат тормозени.

„Как да го разбираме това, като дискриминация на основата на политически убеждения ли. На какво основание дори и днес те са привикани в полицията“, попита той.

„Г-н министър, нали знаете, че не съм забравил, че ме преследвахте по време на изборите? И този въпрос ще го задам, но този въпрос за преследванията ще бъде накрая, след като минем през българските граждани, на които се оказваше тормоз“, добави Карадайъ./tribune.bg

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853