Кръстев: Адвокатката на ББР, която Петков назначи на 8000 евро заплата, сега е в листите му

Избрано 19.10.2021 11:08 Снимка: ДНЕС+

Кръстев: Адвокатката на ББР, която Петков назначи на 8000 евро заплата, сега е в листите му

„Преди два месеца ви информирах, че назначеното от представящия се тогава за министър на икономиката Кирил Петков ново ръководство на Българската банка за развитие, в лицето на Цанко Арабаджиев, е наело адвокат Лена Бориславова като външен юристконсулт на банката срещу 8000 евро на месец“, написа във фейсбук юристът Михаил Кръстев.

Той припомни, че Лена Бориславова и Кирил Петков са съучредители и бивши членове на Националния съвет на „Да, България“, като и така и не се е получило обяснение защо Българска банка за развитие и в частност назначеният от Петков, Цанко Арабаджиев са посочили точно Бориславова като лицето от конкретната кантора, която да отговаря за работата с банката. Припомняме, че скандал имаше около хонорара на Бориславова, който възлизаше на над 8 хиляди евро.

Оказва се, че обяснението за цялата схема вече е налице. Лена Бориславова е кандидат за народен представител от Продължаваме Промяната в 24 МИР, поставена плътно под Кирил Петков, който е водач в този район.

„Много е досадно, когато носителите на промяната не правят елементарни усилия да прикрият подобни схеми. Показва неуважение към избирателите. Сами можете да си направите извод и за каква промяна в работата на ББР можем да говорим, след като по толкова дребен и глупав начин се правят схеми за по няколко хиляди евро. Дано поне в края на годината видим как Банката е започнала да подкрепя малкия и среден бизнес, макар че се съмнявам“, допълни Кръстев./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448