Изписаха й вежди като икона

Избрано 17.09.2023 10:14 Снимка: ДНЕС+

Изписаха й вежди като икона

И наляха вода в мелниците на БСП и “Възраждане”

Рок певицата Милена Славова отиде във ВАС, а десетки граждани дойдоха да изразят подкрепата си. Младежката ЛГБТИ организация “Действие” я съди за дискриминация по признака “социална ориентация”. Поводът е пост на Милена във фейсбук, а конфликтът върви вече 2 г.

- Чу ли, че Гарабед е п*д*р@ст?

- Защо, не връща парите ли?

- Не, в добрия смисъл на думата...

Този класически виц отпреди много години олицетворява може би най-точно случилото се с певицата Милена Славова. Която аз - да подчертая, не харесвам като възгледи, макар че през 90-те се кефех на “Опитах се да светя като крушка” и “Не'ам нерви”.

Жената написала пост в социалните мрежи, след като видяла снимка на човек, който си е забучил прът с българското знаме отзад. През 2021 година от ЛГБТИ организацията “Действие” подават сигнал срещу нея в Комисията за защита от дискриминация. Причината е неин пост във фейсбук. В него тя пише, че е против гей парадите и че “се задушаваме от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си”.

Самата Милена говори откриете, че има приятели от ЛГБТИ средите, харесва ги и уважава избора им. Така че въпросните активисти, първо, вместо да ѝ извадят очи, ѝ изписаха вежди, като я направиха икона на някакво измислено движение срещу Истанбулската конвенция и, второ, наляха вода в мелниците на комунистите от БСП и “Възраждане”, дето само чакат някой да им хвърли дълъг пас зад защитата на съперника.

Проблемът на ЛГБТИ общността у нас е същият, както на защитниците на бездомните животни. Там най-кресливите са, както аз ги наричам, кучелюбите. На тях им е - да не казвам точно през къде, то всъщност е различно, за бездомните животни. На тях им е важна лапаломата от държавното или европейското финансиране. А за да го има това финансиране, е необходима дейност. Като например да осъдиш известна (сравнително, колкото и да е съмнително) личност в България. Е, или да се пробваш да осъдиш.

Но на вниманието на “Действие” - ако видя в социалните мрежи снимка, че някой си е наврял пръта с трибагреника отзад, ще напиша, че “се задушаваме от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си”. Пък нека ме съдят...

Едуард Папазян/24 часа

CHF CHF 1 2.0066
GBP GBP 1 2.32757
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.43804
USD USD 1 1.79599