Горан Благоев прати Полина Паунова да кара колело

Избрано 25.03.2021 13:50 Снимка: ДНЕС+

Горан Благоев прати Полина Паунова да кара колело

„Републиканецът“ лошо си изпусна нервите под пост на Паунова за апартаментите

Коментар на Полина Паунова извади от релси журналиста Горан Благоев, който вече се подвизава в „Републиканци за България“. Идеята на Благоев политиците – по подобие на холандеца Марк Рюте, да си живеят скромно в апартаменти от студентските им години, предизвика присмех заради лошия опит на Цветан Цветанов с „Апартаментгейт“.

Паунова беше една от многото, които видяха ирония в казаното от Горан Благоев. Ето какво написа тя преди 2 дни:

„Горан Благоев, скъпи приятели, от партията на Цветанов, казал в интервю за Медиапул, че Републиканци за България искат да наложат у нас модела „Рюте”. А именно - с колело на работа и студентски апартамент. Разбирам ги хората, по тая логика и аз искам да наложа мерките 90/60/90. Но сега сериозно: ако студентските апартаменти у нас ще са с частен асансьор и вграден псалм във фасадата, веднага ще гласувам за българския Рюте. Моля, моя студентски апартамент да има френски прозорец и в асансьора спретнати стюарди веднага да ми сипват питие на прибиране. Ако това ще дават - айде, от мен да мине ще тръгна с колело на работа“, написа тя.

С ден закъснение Благоев се включи с коментар във Фейсбук страницата ѝ – залагайки на лични нападки към колежката си журналист.

„Желаните мерки, уважаема Полина, 90/60/90 ще ги постигнеш като се качиш на колело, а не се заседяваш пред компютъра за да хейтиш... Смятах те за сериозен журналист, а то се оказа, че градиш коментарите си само върху заглавието. Можеше да прочетеш цялото интервю. И тая дъвка с апартаментите не ви ли горчи вече? Дайте нещо друго по-интересно. Докато плюете по Републиканци ще получите в комплект Борисов-Трифонов-Манолова-Доган. Да са ви честити!!!!“, написа с много удивителни той.

Паунова отхвърля обвиненията, че не е прочела интервюто.

„… Хубаво е. Ако го прилагаме в практиката няма как Цветанов да живее сгушен под Псалма, защото не му е от студентските години. Оттогава насетне беше се сдобил с 6, нали? Пък после се освободи от тях“, напомня Паунова.

Под коментара Благоев успява да се изпокара с доста хора, които обижда в пристрастия и нечетене. Следваща под ударите попада бившата тв шефка Дарина Сарелска, която изказва разочарование от обидите, които сипе човекът на Цветанов.

„Горан Благоев бях пред БНТ когато ви „уволняваха” лятото. От днешна гледна точка си мисля, че можеше и по-смислено занимание да си намеря този ден“, заявява тя.

След кратка размяна на реплики Благоев се усеща, че опонентът му не е неизвестен.

„Дарина Сарелска! Чудя се откъде ми е познато това име, но понеже не се занимавам с провалени телевизионни шефки, а имам и достатъчно работа не можах да се сетя веднага. Ти ли, момиченце, се намери да ме критикуваш - с девер депутат от ГЕРБ, цензор на Васил Иванов. Засрами се!!! Интересно как с тази родова обвързаност си дошла да ме защитаваш пред БНТ при положение, че гербаджиите и депесарите се менторите на Кошлуков. Кого лъжеш???“, изригва за пореден път тази вечер Благоев.

В крайна сметка той напуска дискусията с Паунова, Сарелска и техните „политически другарки“ (негово определение) след полунощ.

„… На мен ми станахте скучни. Оставям ви да словоблудствате на воля. Имате това право - да се занимавате с безплодни неща“, обобщава той./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709