Георгиев от БОЕЦ към Бойко Борисов: „Винаги ще ви вярвам, Генерале“

Избрано 28.07.2020 09:07 Снимка: ДНЕС+

Георгиев от БОЕЦ към Бойко Борисов: „Винаги ще ви вярвам, Генерале“

Бившият фанатичен фен на премиера стана ябълката на раздора между протестиращи

„Никой не може да избяга от миналото си“ – това пише над снимката на Георги Георгиев от БОЕЦ с премиера Борисов, качена от Елена Гунчева във Фейсбук. Гунчева участва в протестите срещу правителството и се слави като една от най-големите защитнички на Корнелия Нинова, Румен Радев и БСП.

Вероятно поводът за публикацията ѝ е атаката на БОЕЦ срещу лидерката на БСП в петък вечер, когато Нинова и Даниела Дариткова бяха блокирани от агресивна група пред входа на БНТ.

Архив: ГЕРБ - Видин

Към днешна дата някогашният фанатизиран фен на премиера Борисов си вдига рейтинга  на опозиционер като влиза с взлом в същата партийна централа, в която се е молил на колене да му бъде простена кражбата, за да крещи „Мутри вън“ и да раздава ръкописни оставки. Акциите на фалшивото НПО БОЕЦ, финансирано от Цветан Василев – всеизвестен факт, обикновено са свързани с физическо насилие, провокации, фалшиви сигнали до институции и сблъсъци с полиция или мирни граждани.

Защо Георги Георгиев е озлобен към Бойко Борисов? Защото през 2014 година Борисов го изключва от партията и не му прощава злоупотребата с парите на гражданите.

Архив: ГЕРБ - Видин

Вече 6 години Георгиев е готов да се съюзи в всеки враг на Бойко Борисов, защото не може да прости големия грях на Борисов - верен на принципите той не прощава лъжа, кражба и измама на никого в партията си.

Протежето на Цветан Василев е изключително голям любимец на симпатизантите на друг олигарх с повдигнати обвинения – Иво Прокопиев. Те го припознаха като основно ядро в акциите им срещу властта и го защитават яростно. Напоследък БОЕЦ рецитират с удоволствие и много от репликите на един трети олигарх с 19 обвинения, който към момента се укрива от правосъдието в Дубай и режисира протестни действия и провокации срещу властта.

Георги Георгиев и Цветан Василев

В последните няколко дни се разгоря истинска Фейсбук битка между фенове на Нинова и уж десни привърженици, които в момента твърдят, че имат обща цел – свалянето на правителството. Въпреки това Георги Георгиев се оказа ябълката на раздора след като Димитър Стоянов от сайта „БиволЪ“ яростно се опълчи на поста на Елена Гунчева във Фейсбук. „Да напомня на Гунчева, че Нинова беше част от СДС, а сега е формален лидер на БСП“, се казва в отговора на Стоянов до „клетата“ по негови думи Гунчева.

В същото време някои от протестиращите се разграничиха публично от агресивните прояви и призивите за насилие и блокади от страна на „Отровното трио“ и БОЕЦ, тъй като смятат, че това отблъсква и отвращава обществото.

В партийните централи и сред самите протестиращи се носят слухове, че познавайки същността на Георги Георгиев е възможно неговото НПО да е създадено като нарочна агресивна и провокативна структура, която обаче все още се подчинява на „Генерала“ Борисов и получава информация от вътре за акциите на винаги протестно настроените формации. Колко ли биха били изненадани тези, които днес го защитават яростно, ако това наистина е така?

Под чия команда е всъщност БОЕЦ-ът Георгиев – на Прокопиев, на Цветан Василев, на Васил Божков, или на Бойко Борисов? А защо не да взима пари от всички? Той си го може./tribune.bg

CHF CHF 1 1.77787
GBP GBP 1 2.25591
RON RON 10 3.97341
TRY TRY 10 2.01855
USD USD 1 1.64411