Ген. Мутафчийски: Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

Избрано 06.05.2022 14:57 Снимка: ДНЕС+

Ген. Мутафчийски: Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, Началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на Република България, честити днешния празник. Ето какво пожела той:

Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България. И отдаваме заслужена признателност към всички военнослужещи, които са част от редиците на Българската армия!

Множество са наградите за храброст в надвековната история на ВМА – награди за проявена образцова смелост в извънредни ситуации от медицинските ни екипи. Ситуации, отразяващи волята и силата на характера.

ВМА отдавна е спечелила най-голямата награда – доверието на пациентите! Заслужено признание за смелостта, доблестта и гордостта, с които Вие, колеги, защитавате името на българската военна медицина!

Благодаря Ви, че сте пример за всички – с всяко Ваше решение и действие, независимо от ситуацията и предизвикателствата пред нас! Доказвате го ежедневно с работата си в болниците и при изпълнението на мисиите зад граница! Доказват го и нашите курсанти – бъдещи военни лекари и бъдещи лидери, следвайки заветите на нашите предци!

Бъдете здрави и все така единни!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!  

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648