Избрано 15.03.2023 11:53 Снимка: ДНЕС+

Доц. д-р Медиха Хамза: ГЕРБ-СДС може да върне България към стабилно развитие

По-малко вайбър семейства, повече млади хора да градят България.

Около тази тема се разгоря дискусията на срещата ми с активистите на СДС-Варна в район "Одесос".

Липсата на стабилност и предвидимост, кризите, инфлацията, фалиралите бизнеси, ниските доходи и все по-голямата несигурност плашат хората. Условията на живот и перспективата са стресови фактори и за младежите, които все по-трудно се решават да градят живота си в България.

Във Варна има 6 висши учебни заведения. Градът е на младите, образовани и компетентни хора. Морската столица беше поставена „на пауза“ със спрените през последните 2 години проекти, които са жизнено важни за икономиката. Тези действия на управлявалите държавата през това време служебни правителства и най-вече кабинетът на Кирил Петков, обезверяват бъдещето на Варна в лицето на младежите. Те са принудени да търсят реализация извън града, та дори извън Родината.

Не остана семейство, в което да няма поне един член, който живее и работи в чужбина. Съвременният свят осигурява възможности за комуникация, но по видео разговор през вайбър не можеш да прегърнеш близките си.

Децата на България трябва да се върнат да живеят и работят у дома. На тези, които още не са заминали, да създадем условия, за да останат в Родината си и тук да получат професионална реализация. Те нямат нужда от комуникация с близките си по вайбър - вайбър семействата не са тяхна мечта.

Заедно със секретаря на градската организация на СДС-Варна Веселин Василев и председателя на структурата на партията в район „Одесос“ Илия Кафалийски заявихме пред събралите се активисти, че ще работим за отново стабилна България. За изпълнението на този ангажимент разчитаме в голяма степен на младите специалисти в редиците ни и зам.-кметът на район "Одесос" Николета Станева е само един от примерите за взаимодействието ни с органите на местната власт.

Стабилното управление на държавата, което да гарантира доходите и просперитета на семействата е онова, от което се нуждаем всички, за да се развиваме в родината си.


Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат на СДС преференция 106 за народен представител в коалицията ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван университетски преподавател с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни публикации и доклади пред реномирани конференции, както и на учебни ръководства и пособия.

Два мандата е общински съветник в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

CHF CHF 1 2.0066
GBP GBP 1 2.32757
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.43804
USD USD 1 1.79599