Избрано 14.03.2023 11:44 Снимка: ДНЕС+

Доц. д-р Медиха Хамза: Държавата и Варна трябва отново да се върнат на пътя на стабилното развитие

 „Държавата е поставена на пауза от две години. Трябва да догонваме, а ние дори не следваме пътя на развитието. Варна, морската столица, търпи огромни загуби. „Промяната“ не донесе нищо положително в живота на българите. Усещаме го всеки ден, докато пазаруваме в магазина“. С тези думи доц. д-р инж. Медиха Хамза се обърна към членовете на СДС-Варна от район „Приморски“.

„Като кандидат на СДС в коалицията ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна съм убедена, че само ние сме в състояние да върнем страната към стабилния ритъм на развитие. Двете години, през които България премина през хаоса на чегъртане и промени, са загубено време, но все още можем да наваксаме пропуските. Нещо повече – сега е моментът да се обединим и да намерим решенията, които ще ни позволят да се върнем към устойчивостта на институциите. Варна и държавата трябва да се върнат отново в пътя на стабилност и развитие“, подчерта доц. Хамза.

По време на дискусията членовете на СДС-Варна от район „Приморски“ поставиха редица въпроси, касаещи проблемите, пред които е изправена Варна в последните месеци. От първестепенно значение е да се реализират спрените по времето на управлението на кабинета Петков проекти: за изграждане на магистралите „Хемус“ и „Черно море“, свързаната с тях Икономическа зона на града и значимото за района разширение на бул. „Цар Освободител“. Липсата на държавно финансиране за тези проекти пряко влияе на ежедневието на варненци.

Доц. д-р Медиха Хамза увери присъстващите, че като депутат ще работи за решаване на основните проблеми на Варна, като изтъкна и колко важно е да бъдат привлечени младите хора към тази кауза. „Във висшите учебни заведения в града ни се обучават хиляди младежи. Това е безценен капитал, за който сме длъжни да осигурим възможност за реализация тук. Младите квалифицирани специалисти трябва да са мотивирани да останат в града и да допринесат за неговото развитие.“

Областният секретар на СДС-Варна и председател на организацията в район „Приморски“ Юрий Колев заяви безрезервната подкрепа на членовете на СДС за кандидатурата за народен представител на доц. д-р Медиха Хамза. Заедно със секретаря на градската организация на СДС-Варна и зам.-кмет на район „Приморски“ Веселин Василев те отправиха призив към всички привърженици на синята идея да подкрепят кандидатурата на доц. Хамза на предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори, като изберат № 2 в интегралната бюлетина и преференция 106.


Доц. д-р инж. Медиха Хамза е кандидат на СДС преференция 106 за народен представител в коалицията ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна.

Уважаван университетски преподавател с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни публикации и доклади пред реномирани конференции, както и на учебни ръководства и пособия.

Два мандата е общински съветник в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е председател на постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика“.

Има две деца.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062