Държавна сигурност е връзката между Алексей Петров, Васил Божков и Васил Терзиев

Избрано 17.09.2023 15:24 Снимка: ДНЕС+

Държавна сигурност е връзката между Алексей Петров, Васил Божков и Васил Терзиев

Криминалният психолог Росен Йорданов коментира, че Държавна сигурност е връзката между Алексей Петров, Васил Божков и Васил Терзиев.

„Васил Божков има присъда още по социалистическо време и е свързан с Държавна сигурност като е вербуван. Алексей Петров е бил от ДС, а Васил Терзиев има този феноменален бекграунд. Нещата се случват през Дълбоката държава и с помощта на братските руски служби, където са истинските връзки на Васил Божков, на родителите и близките на Васил Терзиев, а до известна степен и на Алексей Петров, макар че той се опитваше да играе и с Израел“, заяви той в интервю за filternews.bg.

„Васил Терзиев е просто директен кандидат на Държавна сигурност. С уговорката дали можем да носим вината на бащите и на дедите си? Да, можем. Ако ти наистина се срамуваш, няма да се кандидатираш. А някога, твоят внук, правнук, може би ще може. Но не ти самият, когато връзките и контактите на баща ти, на дядо ти са наоколо и ти да искаш да се преродиш. Всичко това е подчинено на поредното преразпределение на ресурса на Дълбоката държава, тези родове ще поискат официално властта чрез своите пионки и назначени милионери“, заяви психологът. 

Според него Ваня Григорова е много по-дясна и по-легитимна кандидатура от Васил Терзиев, нищо че представлява левите сили.

По думите на експерта Румен Радев е превърнал президентската институция в в активен опозиционен фактор, което изобщо не е мислено от нашите конституционалисти.

„Първо, в етично, морално и идеологично отношение този човек се родее с други ценности, които не са на Запад, а са на Изток. Идейната му закваска е такава. Той е дълбоко институционализиран, развил фатмашки манталитет и няма как да се отърве от него“.

Президентът, според Росен Йорданов, е бил назначен с подкрепата на един враждебен, чужд разузнавателен център.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993