Дълбока не е държавата, а жаждата за власт, тя ги кара да пазаруват депутати

Избрано 26.05.2023 10:58 Снимка: ДНЕС+

Дълбока не е държавата, а жаждата за власт, тя ги кара да пазаруват депутати

Радостин Василев обяви, че напуска ПП, а за сбогом ще поздрави Кирил Петков и компания с изваждане на записи направени по време на различни срещи на партията. Съпредседателят на ПП и част от депутатите излязоха да обвинят „дълбоката държавата“ и определиха своя доскорошен флагман за борба с корупцията и същата тази „дълбока държава“ за емоционално нестабилен. Темата буквално взриви държавата, както и десетки коментари в социалната мрежа: 

Делян Добрев   

Дълбока не е държавата, а жаждата за власт и от “записващия” и от “записаните”! Тя ги кара да пазаруват депутати, да се боричкат за постове и като не стане на тяхното да се обръщат един срещу друг. И накрая са им виновни "службите" и "дълбоката държава". Ало, Студио Х?!

Илиян Василев

Предупредих, че докато се състави правителство, всички агенти на дълбоката държава ще бъдат мобилизирани, до краен предел.

Опитаха първо с вътрешни интриги, да  настроят избирателите на ППДБ срещу ръководството на двете партии. Не стана. Само свръхчувствителните реагираха, но добронамерените от тях се усетиха, че ще ги ползват като полезни идиоти и си затраяха. Просто отложиха критиката.

След това започна масовата истеризация - убийството на Къро и аналогиите на Гешев за мутрите, които се връщали. В този ракурс трябва да очаквате нови убийства и нови свръх събития. Не зная точно какви, но препращам към странните самозапалвания от 2013 година. Никой не ги разследва, а изглеждаха координирани и изиграха определена роля за стресиране на обществото.

Паралелно се вадят копромати, интриги, изобщо всичката възможна кал.

Да, има разследвания срещу Борисов, има и срещу други видни герберисти, но какво точно правят със сегашното реактивиране? Аз искам ПРАВОСЪДИЕ, не прокурорска интрига и репресия, която не стига нито до обвинение, още по-малко до съд, а само до публичен фойерверк и договорки зад кадър. Сори, не на мен.

Първо, съдебната реформа, изчистването на службите, овладяни от хора на Радев и тотално демотивирани да работят срещу руската агентура. Сред тях са най-големите  професионалните интриганти.

Второ, тъй като добре познавам почерка на руските служби и на местните им агенти, мога стопроцентово да ви уверя, че опасността от това Тодор Тагарев да стане министър ги изправя на нокти. Готови са на всякаква гадости, лични и публични, сами и само да не стане това правителство.

Виждате ли как БСП и Възраждане започнаха да синхронизират действията си, заедно с ИТН, а Радев направи натисна бутона „деструкция“.

И този път няма да успеят, но усилията им няма да спрат - трябва да откъснат депутати от ГЕРБ и от ППДБ, толкова, че да не мине кабинета. Арсеналът за въздействие е изключително широк - от брутален натиск и заплахи, до пари и постове.

Сабите са извадени, следва брутална битка.  И Радев е ключов играч в дълбоката държава.

Добрата вест е, че маските са свалени. Възраждане трудно ще наберат допълнителни избиратели след хулиганските действия и изобличените лъжи, че ще пращаме войници в Украйна.

Всичко обаче тръгва от поста на главния прокурор - той трябва да бъде незабавно свален.

Любо Огнянов

Между ИТН и ПП е имало ротация на подводниците

Ивайло Мирчев  

Една дълбоко мутризирана страна се опитва да тръгне по нормалния, европейски път на развитие. Съпротивата срещу това е огромна и на всички нива.

Това е България днес - мутри се избиват помежду си, като главни действащи лица се появяват позабравени гангстери от 90-те години, спец. служби влизат в деструктивна роля срещу интересите на страната, обслужвайки една или друга власт, съдебната система и прокуратурата са дълбоко проядени от престъпни интереси и корупция.

Как се излиза от това блато? - Сложно, но трябва да се положат усилия. И не, не е лесно и не става с 64 (пардон 63) депутати. Но това повече не може да продължава - над 30 г. мъчителен преход, за да дойде 2023 г. и да започне да ни напомня на късните 90-те. Ще се справим!

Иван Христанов

Никога не съм имал съмнения за ролята на г-н Радостин Василев. За мен винаги е било въпрос на „кога“, а не „дали" ще удари.

И никога не съм имал съмнения за качествата на г-н Борисов. Затова съм убеден, че зад внезапното примирие седят лични интереси,... Вижте повече

Стефан Ташев

Някой видя ли лицето Бойко Рашков, заедно с останалите депутати от ПП застанали до и зад Киро? Аз не го видях. Петков говори за „завладяната от 30 години държава“, „задкулисие“, „дълбока държава". От изявлението на Киро излиза, че Рашков, бивш комунистически следовател и бивш директор на следствието дълги години е от „Дълбоката държава и задкулисието“. Или бъркам?

Аспарух Илиев

В момента ПП става жертва на липсващия контрол и занижени критерии в поставянето на кандидати на всякакви позиции без никаква проверка. Това отблъсна много привърженици. Мислете колко още „подводни камъни“ има в редиците ви. Руди Гела трябва да е обица на ухото, а утрешните записи ще бъдат със сигурност анализирани технически от специалисти.

CHF CHF 1 1.97419
GBP GBP 1 2.29625
RON RON 10 3.931
TRY TRY 100 5.59253
USD USD 1 1.80194