Александър Йорданов: СДС направи най-голямото чудо в новата история на България.

Избрано 15.06.2020 21:23 Снимка: ДНЕС+

Александър Йорданов: СДС направи най-голямото чудо в новата история на България.

Тя бе влаковата композиция, която Съюзът на демократичните сили, постави на България на правилния коловоз. Той ни отвежда към демокрация.

Целта на СДС накратко е доходите на българските граждани да са поне като тези в Чехия и  Унгария и хората да живеят добре. Това винаги е била целта на СДС.

Това заяви евродепутатът Александър Йорданов гостува в предаването „Имате думата“ на Канал 3, предава репортер на ДНЕС +.

„Образованите и интелигентните хора на България искаха промяна, а не псевдо-промяна.  Тогава Андрей Луканов разви една теза, която и до момента е като една опора , като един стълб на политическо поведение в България. Това бе тезата, че изборите са минали, както сме гласували, гласували, да има единоденствие, да има национално съгласие и по възможност а коалиционно правителство. От тогава и до днес, за да има национално съгласие, трябва да има лустрация на комунистическите кадри от властта.

БСП е като спирачка на прехода и промяната.

Иван Костов на 38 -то НС, 97 година, разви същата теза за национално съгласие.

Ние казвахме да на националното съгласие, ама то можеше да стане само след декомунизация на държавата и управлението.

И сега, 30 години след началото на прехода, най-голямата ни грешка бе, че не направихме тази декомунизация на номенклатурата в държавата. Тогава д-р Желю Желев си мислеше, че ще можем да правим промяна, като има и такива хора във властта. Той смяташе, че те също ще се борят като нас за истинската нова история.“, коментира още евродепутатът. По думите му, БСП трябва да управлява в опозиция, както е в другите европейски държави. И липсата на декомунизация, е главната причина, да не се развиваме както другите държави, които минаха през същия преход.

„Трябва да има свобода, демокрация, от към много партии, сме преизпълнили плана. Голяма част от тези хора, коитои трябваше да бъдат махнати от държавното управление, сега техните деца и внуци са собственици на България“, отсече Йорданов.

Целта на СДС накратко е доходите на българските граждани да са поне като тези в Чехия и  Унгария и хората да живеят добре. Това винаги е била целта на СДС.

Геновева Михайлова

Какво разказа за прехода евродепутатът от СДС, вижте във видеото:

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448