Слънчев календар – събота, 30.05.20

Хороскоп 30.05.2020 08:26 Снимка: ДНЕС+

Слънчев календар – събота, 30.05.20

Това е най-щастливият ден от слънчевия месец

11 слънчев ден е светъл и радостен. Свързан е със Слънцето. В този ден всичко живо на земята поглъща много слънчева енергия и се усвоява добре. Хубаво е да прекарате повече време навън.

Време за познание и преоткриване на света. Подходящо за ограмотяване, четене и учение.

Това е най-щастливият ден от слънчевия месец, радостен, весел, блестящ, светещ. Денят на топлината и светлината, когато плодовете на „нечистите” дела се заличават и всеки човек проявява ярко сияние на слънчевата енергия. Старайте се да откриете Бог в себе си. Хубаво е да се занимавате с творчество, рисуване, поезия, музика. Опитайте се да общувате лесно, да правите радостни изненади на другите.

Ден на промените. Не планирайте нищо в този ден, систематичните действия са нежелателни. Трябва да реагирате веднага на променящите се ситуации и да го правите на подсъзнателно ниво, без да обмисляте решенията. Денят е добър за пътуване, да съберете на бързо нещата си и да тръгнете за някъде. Щастието съпътства авантюристите, хората, които знаят как да уловят момента. 

Основната препоръка днес е:”Прави всичко бързо!” Препоръчва се всичко да се прави с лекота и бързина. Добре е да се приведе дома в ред, да се приемат гости. Благоприятно е да се съберете с приятели от детството си.

На децата не трябва нищо да се отказва, направете им подарък. Играйте с тях, заемете се с обучението им. Заведете ги на сладкарница, на цирк, куклен театър, изведете ги на разходка. Всичко това оказва благотворно влияние на протичането на деня.  Играта с дете в 11 слънчев ден се счита за благо дело. Научете децата на опита от детството си и книгите от младостта си.

Вашето вътрешно дете също се нуждае от внимание. Спомнете си и своето детство. Купете си нещо, за което сте мечтали, но не сте го имали, нищо, че вече сте големи.

 Днес не бива да се копае земята, да се сее или сади нещо. Не се препоръчва да сте бавни в действията, много да спите и да мързелувате. Не се предавайте на унинието. Не се препоръчват планомерни действия. Плановете може да бъдат разрушени или да се реализират на обратно. Нищо не късайте, не чупете и не режете. Не оставяйте боклук след себе си. Този ден е за съзидание, не за разрушение. Нежелателно е да се гладува, освен за онези, които вече са започнали предварително диета. Да не се осквернява въздухът с цигарен дим например.

Диета – Може добре да си хапнете, но да се избягва сладко и месо. Счита се, че организма добре усвоява обмяната на веществата. За да сте в хармония с деня може да ядете  ядки, слънчогледови семки,  тиквички, краве или растително масло, домашно приготвени или рибни ястия. Подходящо е да се пие бира, а виното и шампанското да се избягват. Може да се пие и уиски от всякакъв вид. Свещеният продукт на деня е сусамова халва или слънчогледова.

Здраве – Днес са уязвими главата и главният мозък. Болестите, появили се в този ден са активни и развиващи се (с изключение на мозъчните заболявания). За успешното им лечение е от голямо значение личността на лекуващия лекар, който ще диагностицира и лекува болния. Ако се получи добър контакт между двамата е възможно пълно и бързо излекуване на пациента, с изключение на сърдечно-съдови заболявания. Пазете се от удари, особено на главата.

Облекло -  Придържайте се към ярките цветове. Избягвайте мрачните тонове, синьо и черно. Цвят на деня е златист, с жълт блясък. Камък на деня е златист авантюрин.

Знамения – Добри знаци са: неочаквана приятна изненада, слънчево време, играещи деца, падаща книга, летяща птица. Добре е, ако още от сутринта грее слънцето и огрява целия ден.

Лош знак е: облачно време, разбито стъкло, счупена брава или счупен ключ.

Сънища – Да не се обръща внимание на сънищата в този ден. Сбъдват се само конкретните сънища. Не е хубаво да сънувате починали. Ако те ви викат – загуби и лишения. Ако сънувате кон, подкова – знак за разрешение на кризисна ситуация.

Числа на деня – 11, 34, 79/Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931