Марс съвпад Сатурн – напрегнат период

Хороскоп 04.04.2022 17:45 Снимка: ДНЕС+

Марс съвпад Сатурн – напрегнат период

На 5 април Марс е в едни и същи градуси със Сатурн в знака на Водолей. Дните около датата могат да бъдат доста напрегнати.

Астрологията характеризира Марс като мощна сила, която може да се изразява или в непоколебима воля и решителност, или в неконтролируем гняв и агресия. Сатурн е известен като „Великият учител“. Ключовите думи са правила, граници, дисциплина, отговорност, ограничения, усилия, време, търпение и зрялост. Древните са наричали Марс „малкото зло“, за да го разграничат от Сатурн, който е наричан „голямото зло“. Какво да кажем за тяхното сливане. Всъщност трябва да признаем, че Марс играе роля във всичко, което се счита за неприятности в нашия живот. Сама по себе си не е лоша планета, но може да причини много вреда, когато е в комбина с по-бавните планети.

С този съвпад се сливат две напълно различни енергии. Има конфликт между действие (Марс) и реакция (Сатурн), между причина и следствие, където е трудно да се контролират такива енергии. Това е аспект, който преминава от агресия към апатия, тъга. Гняв, отварящ се поради страх, а страховете водят до още по-голям гняв и така се получава един затворен кръг. Марс е действие, Сатурн го блокира, затваря го. Марс се нагрява, Сатурн се охлажда и ето връзката горещо-студено. Все едно нажежен въглен да го полеете със студена вода.

Марс представлява също хирургия, операции, войни, злополуки, възпаления, рани, порязвания, изгаряния, насилие... Марс е мускулите, репродуктивните органи, органи на главата, лицето, червените кръвни клетки, пикочния мехур, жлезите... И Сатурн, който в допълнение към Марс носи повечето инциденти... Марс действа бързо и мигновено, Сатурн действа бавно и постоянно. Където и да е той има тенденция да усложнява живота ни, особено ако не сме готови за него и неговото влияние.

Това са опасни дни за здравето. Трябва да сте изключително внимателни във всичко, свързано с автомобили, механизми, огън, камъни, дървета, оръжия, асансьори, мини, покриви. Да се избягват хирургични намеси, вадене на зъби, освен при спешни и неотложни случаи.

В рамките на 4-5 дни около датата на съвпада могат да се появят и драстични климатични явления с големи последствия: бури, торнадо, земетресения, дъждове, но и изключително странни температури, дори могат да започнат въоръжени конфликти в различни части на света.

На социално ниво разочарованията и недоволството на хората може да достигат своя връх, задълбочават се до предела на поносимостта, така че можем да очакваме всичко. Може да има бунтове, но в същото време може да започне радикална промяна в някои системи, да се открият нови алтернативи. По някакъв начин тази напрегната ситуация принуждава хората да направят дълбоки промени в съзнанието си, тества тяхната издръжливост, но също така и креативността им.

На икономическо ниво можем да говорим за колапс, голяма безизходица, от която никой не вижда изход. Но целта е същата: преоткриване, пробуждане, създаване на нова социална и икономическа структура, може би дори друга политика. Това се случва по целия свят. Наближаваме към нови промени, както на икономическо ниво, така и на социално, политическо, културно ниво, на здравната система, на образованието и т.н.

Всички тези промени и събития, които се случват, само ни принуждават да направим важен скок в съзнанието. Дълбоката трансформация вече е започнала много отдавна, само че сега се акцентира, процесът се ускорява.

Не изтръпвайте от страх, че ще се случи нещо лошо с вас. Защото, за да се случи нещо лошо, трябва да е поддържащо и от наталния (личния) хороскоп. Транзитът на тези планети може да премине без конкретни събития лично за вас, ако във вашата натална карта няма такива указания.

Много от вас дори няма да усетят този транзит, но може да се случи поне да почувствате някаква блокада на реализъм и потиснат ентусиазъм. Въоръжете се отново с търпение, спокойствие и се опитайте да повлияете на мислите...нека бъдат положителни.

Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще! /Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 2.04563
GBP GBP 1 2.31259
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55708
USD USD 1 1.82583