Магия за косата

Хороскоп 26.02.2021 11:49 Снимка: ДНЕС+

Магия за косата

Едва ли някой от вас е мислил, че ежедневното разресване на косата е един вид магически обред. От древни времена хората са обръщали специално внимание на грижата за косата и също са знаели тайните за постигане на целите си чрез манипулиране с тях. Например, вярвало се, че изплитането на плитки или връзването на възли в косата можело да прогони злите духове от човек. Твърдяло се, че тези възли и плитки разрушавали лошото заклинание и пазели главата.                                 

Червенокосите жени в древността са били причислявани към клана на магьосниците. Може би това се дължало на факта, че червеният цвят е бил свързан със Слънцето, мощно светило, което от древни времена се почита от езичниците. Въпреки че всъщност и блондинките, и брюнетките биха могли да бъдат вещици.

Не се страхувайте от думата „заклинание“, това изобщо не означава, че трябва да прошепвате зловещи думи като вещица или магьосница и да хвърляте различни билки в огъня. Всъщност заклинанието е просто предаване на енергия. Да приемем, че целта ви е да отслабнете. Стигнало до наши дни древно поверие казва, че трябва да седнете (или да се изправите, както ви е по-удобно) пред огледалото и гледайки в очите си, да започнете да разресвате косата си ритмично. В същото време си представете, че ставате по-стройни, по-грациозни, околните ви гледат с възхищение. Повтаряйте тази процедура всеки път, когато разресвате косите си и след известно време ще забележите, че наистина сте станали по-слаби и искате да ядете все по-малко. Може би след това наистина ще повярвате в чудеса. Това че нашият ум не може да си обясни някои неща, не означава, че не съществува и не действа.

Има и няколко други старинни поверия, свързани с косата. Например, ако искате да останете страстни и темпераментни за дълго време, тогава не разресвайте косата си след свечеряване и по тъмно. Смята се, че това е пряк път към загубата на чувственото привличане.

Твърди се, че има начин неомъжените жени да видят половинката си в огледалото. След залез слънце, за предпочитане в понеделник или петък, застанете пред голямо огледало и разпуснете косата си. Косата трябва да е достатъчно дълга, за да покрие лицето или поне очите ви. Започнете да разресвате косата си, опитвайки се да се съсредоточите и да не мислите за нищо друго, постепенно ще влезете в някакъв транс, а след това изображенията ще започнат да се появяват в огледалото. Сред тях трябва да видите образа на годеника. Просто не се взирайте пряко в огледалото, в противен случай изображенията ще изчезнат.

И още едно поверие. Този път, за да направите косата си плътна и буйна. Просто търкайте ноктите на едната ръка върху ноктите на другата всеки ден в продължение на 5-10 минути и си представяйте разкошна коса на главата си.

Около нас има много магически източници. И косата не прави изключение. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176