Храни, съответстващи на планетите

Хороскоп 19.06.2020 17:37 Снимка: ДНЕС+

Храни, съответстващи на планетите

Всички оранжево-жълти храни съответстват на Слънцето, особено плодовете и зеленчуците, на които им е необходим топъл климат с много слънчеви дни, за да растат. Най-слънчевият плод, напомнящ светилото ни не само по цвят, но и по форма, това е портокалът на първо място, а на второ място ще бъде друг не по-малко популярен цитрус - мандарината.

Екзотичните плодове с подобен цвят като манго, папая също могат да бъдат причислени към продуктите на Слънцето, но всъщност те са по-свързани с друга планета.

Пъпеш, тиква, оранжеви и ярко жълти чушки, разбира се, също носят много слънчева енергия. Морковът, въпреки че е подходящ на цвят, все пак расте в тъмния ъндърграунд, така че определено не можем да го класираме с тази зеленчуково-плодова компания.

От древни времена астролозите свързват различните вкусове с планетите, но уви, те не са единодушни в това. Например, на Слънцето е приписан както солен вкус (поради звученето на латинското му име „Sol“), така и сладък.

Към храните на Луната се включват мляко и всичко, което е направено от него – извара, кашкавал, сирене и др. Ето защо не е необходимо да се грижим специално за съответствието на цветовете на нощното светило: бяло, кремаво, жълтеникаво - естествените цветове на млечните продукти.

Също така до известна степен за „лунна храна“ се счита всичко, което ни напомня за детството. На първо място, това са каши с мляко, каквито нашите майки и баби са приготвяли за нас в детството и различните пюрета, особено тези, които нямат ярък цвят.

В допълнение, Луната съответства на домашно приготвената храна, простички, но мили на сърцето, традиционни ястия. На нощното светило се приписва пресният вкус и това е съвсем логично: нито млечните продукти, нито бебешката храна не трябва да имат ярки вкусови усещания, които дразнят храносмилателния тракт твърде много./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448