Депресия и зодиакални знаци – трета част

Хороскоп 24.09.2021 11:21 Снимка: ДНЕС+

Депресия и зодиакални знаци – трета част

Депресия и зодиакални знаци – трета част

Депресията не заобикаля почти никого в някои периоди от живота. Степента на сериозност и продължителност зависят преди всичко от личната способност на всеки индивид да разбере и приеме случващото се с него и да предприеме конструктивни действия. 

Депресията е сериозно патологично разстройство на психиката, характеризиращо се с чувство на безполезност, тъга, тревожност и апатия по отношение на ежедневието. Това разстройство е доста често срещано и по много причини може да засегне всеки от нас. Депресията силно влияе върху физическото и психическото здраве на човека.

Астрологията твърди, че депресията е тясно свързана със зодиакалните съзвездия. Съответно различните знаци имат различно предразположение към нея. Често най-податливи на прояви на депресия са силно емоционалните зодиакални знаци с по-развита интуиция. Също така това разстройство и чувството на пълна безнадеждност се подпомагат от определени личностни качества като песимизъм, самокритика, ниско самочувствие и прекомерна зависимост от мнението на другите.

 

Стрелец - Този знак е свързан с бедрата, черния дроб и кръвта. Представителите на този знак обожават всякакви дейности. Те са постоянно в движение, но това води до многобройни проблеми с изкълчвания на китките и глезените и до драскотини и натъртвания. Възстановяването възможно най-скоро е наложително за тези хора, защото те не могат да живеят без активност.

Стрелецът лесно влиза в словесен или интелектуален двубой. Въпреки това те са желани като приятели. Този знак се управлява от благотворния Юпитер, поради което неговите поданици рядко изпадат в състояние на депресия. Въпреки това, критиката към Стрелец и липсата на ярки цветове в живота могат лесно да тласнат представителя на този знак към униние. По природа активен Стрелецът просто не може да си представи живота без общуване, горещи приключения и ярки впечатления.

Опитайте се да се отнасяте към всяка ситуация с хумор и да излезете от нея по същия начин. Усмихвайте се възможно най-често - това е вашето спасение. Важно е да се занимавате с нещо ново и непознато, което е най-добрата превантивна мярка за депресия. Разширете хоризонтите си, пътувайте, мечтайте и постигнете целите си. Биохимичната сол на този знак е силициев диоксид и се среща най-вече в ябълки, аспержи, зелен фасул, маруля, картофи, смокини и пълнозърнести храни.

 

Козирог - Хората от този знак са твърде силни духом, за да се отчайват. Те със сигурност ще намерят изход от всяка трудна ситуация. Често се смятат за самотници от другите. Сред тях се раждат много лидери, така че те често поемат повече отговорности в бизнеса и семейните отношения, отколкото се очаква от тях. Постоянното безпокойство и твърде много ангажименти са гарантиран стрес. А продължителният стрес може да доведе до депресия, особено ако наоколо цари хаос и объркване.

За да преодолеете това, трябва да сте повече на открито и да се обградите с животни, с весели и безгрижни хора. Физическата работа, както и творчеството - това са източниците на енергия, за да продължите напред. Всичко, което предизвиква радост и добро настроение, трябва да се използва в борбата с депресията.

Този знак е свързан с далака, костите, коленете и всички стави. Представителите на този знак в напреднала възраст могат да получат ревматизъм или артрит по-често от други заболявания. Любимата им храна е много проста, понякога дори безвкусна. Биохимичната сол, която подхожда на тези хора, е калциев фосфат и се намира в мляко, сирене, кисело мляко, яйчен жълтък, пълнозърнести храни и сладководни риби. Тази сол помага за укрепване на костите.

 

Водолей - Представителите на този знак са известни със своите бързи промени в настроението и бързо преминаване от бодрост и смях до гняв и грубост. Техният управител Уран е отговорен за неочаквани събития, внезапни събития и много бърз мисловен процес. Ставите и глезените са доста чувствителни на тези представители на знака, също трябва да се пазят от разширени вени и лоша циркулация на кръвта.

Този знак ражда голям хуманитарен инстинкт с интуитивно разбиране на живота. Депресията и нервните проблеми са често срещани при Водолеите. Прекалено реагират на стресови ситуации, особено когато нещата не вървят по план. Когато не могат да разрешат проблем, въпреки всичките си усилия и старание, тогава просто се оттеглят в себе си и не говорят с никого. Депресията и психосоматичните заболявания често са резултат от нереалистични очаквания и преувеличени изисквания към себе си. Да, несъмнено и Водолеите имат дни, в които нищо не ги радва и им се иска да заровят носа си във възглавницата. Но тези кризи отминават доста бързо.

Важно е да усетите навреме, че „батериите“ ви се изтощават. Веднага щом това се случи, отдалечете се от хората и се доближете до природата. Чистият въздух и нежният вятър ще разсеят всичките ви тежки мисли. Биохимичната сол, която подхожда за вас, е натриев хлорид или готварска сол, а естествените източници на това съединение са банани, репички, фъстъци, масло и сирене.

 

Риби – Представителите на този знак имат чувствителни крака, но освен това трябва да се избягват пневмония, настинка и други респираторни заболявания. Планетата Нептун дава на своите поданици доза мистерия и интуитивна сила. Рибите са склонни да поемат и да се отдават на проблемите и тежестите на другите хора, без понякога дори изобщо да ги разбират. Често могат да си въобразят, че имат някоя болест, само защото са чували някъде за нея. Реагират много емоционално на ситуации, на които други хора дори не биха обърнали внимание.  Ето защо често стават жертва на депресия, която ги настига всеки път, когато мечтите и надеждите се срутят.

Ако Рибите изпадат в депресивно състояние, това е за дълго време. Колкото повече се опитвате да им помогнете да излязат от депресията, толкова повече се опитват да убедят своя „спасител“ и настояват, че нещата са наистина лоши. Когато депресията на Рибите достигне своя връх, тогава те може да се съгласят с помощта на психотерапевт. А също и да коригират състоянието си с лекарства. Обикновено в такива ситуации просветлението настъпва много по-бързо.

Могат да прекарат години в състояние на апатия, без желание да се движат или да вървят напред. Много е важно да не са сами в моменти, когато им е трудно. Да намерят приятели, които ги подкрепят и вдъхновяват. Те трябва да са по-често в компания, да влизат в контакт с хората и да избягват самотата. Голямо влияние върху доброто настроение и избягването на депресията оказва любимата им музика, която трябва да слушат често, докато почиват, четат или правят нещо. Да правят това, което обичат и да не се затварят у дома, това е тяхното спасение от депресия. Биохимичната сол, която подхожда на тези хора, е железен фосфат, а нейните естествени източници са морски черупки, стриди, пиле, пълнозърнести храни, маруля и тиква./Ивелина Пенчева, астролог


Ето и останалите части:

Депресия и зодиакални знаци – първа част (Овен, Телец, Близнаци, Рак)

Депресия и зодиакални знаци – втора част (Лъв, Дева, Везни, Скорпион)

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448