Депресия и зодиакални знаци – втора част

Хороскоп 23.09.2021 11:14 Снимка: ДНЕС+

Депресия и зодиакални знаци – втора част

Депресията не заобикаля почти никого в някои периоди от живота. Степента на сериозност и продължителност зависят преди всичко от личната способност на всеки индивид да разбере и приеме случващото се с него и да предприеме конструктивни действия. 

 

Лъв -  Тези умни, живи, весели и страстни хора винаги са заобиколени от множество приятели и познати. Оптимизмът и енергията на Лъвовете вдъхновяват тези с по-малко амбиции за още по-блестящи начинания. Въпреки това, Лъвът, като субект на Слънцето, е чувствителен към прекомерни натоварвания.

Всеки ден за тях е нова възможност за успех и постижения, но когато това не се случи дълго време, дори Лъвът може да изпадне в депресия. Провали, грешки, гафове - всичко това допринася за лошо настроение и мрачни мисли. Понякога трябва да казвате „Не“, а също така да се научите да насочвате ентусиазма си към конкретни области на интереси.

Треската и свързаните с нея симптоми са обичайни за Лъв, когато е уморен или депресиран. Ваканцията в топъл, слънчев климат ще ви накара отново да заблестите със стария блясък. Вашето спасение от депресия са няколко слънчеви дни или ваканция на брега на морето през горещото лято. Само няколко дни и депресията изчезва. Колкото повече слънце в живота ви, толкова по-радостни, уверени и неустоими се чувствате. Така чеq пазете се от облаци и сиви дни - това са първите ви врагове. Биохимичната сол, която подхожда на хората от този знак, е магнезиев фосфат. Най-често се среща в зърнени храни като овес, ечемик, ориз и ръж. Не забравяйте боба, граха, къпините и аспержите.

 

Дева - Въпреки че повечето представители на този знак изглеждат студени, незаинтересовани и неемоционални, дълбоко в тях има желание за любов и обич. Хората, родени под този знак, изпитват затруднения да изразят емоциите си. Девата е толкова заета, че няма време да изпада в депресия. Въпреки това, многозадачността и безкрайната работа предизвикват у нея тревожни мисли. Трябва да се грижите не само за работата и отговорностите, но и за себе си преди всичко. Умората е това, което ви унищожава, причинява депресия. Затова се опитайте да не се натоварвате твърде много, защото рано или късно ще рухнете изтощени.

Коремът, червата и стомахът са свързани с Дева. Представителите на този знак имат кожни проблеми по-често от други. Когато Девата е в депресия, тя неизбежно трябва да ограничи тревогата и неочакваните си емоции.

Отървете се от предизвикателните ситуации, отпуснете се и се отдайте на мислите си. И след това, с помощта на вашия изтънчен интелект, анализирайте и разрешете проблема с помощта на логиката. Златните цветове на ранната есен носят топлина и вдъхват живот и особено придават на Девите спокойствие. Биохимичната сол, която съответства на този знак, е калиев сулфат. В по-големи количества се среща в марули, моркови, ябълки, ягоди, ръж и пшенични продукти.

 

Везни – Вашата вродена склонност към баланс и хармония ви помага да избегнете изпадането в крайности. Обичате да глезите себе си и другите и винаги търсите нещо положително и леко във всяка ситуация.

Хората под влияние на планетата Венера имат изразена нужда от баланс и хармония, за да се чувстват удовлетворени. Винаги в търсене на красота, представителите на този знак възприемат грубостта като емоционален дистрес. Тяхната приятна природа и симпатичност карат мнозина да им завиждат, което събужда у тях чувство на раздор и по този начин предизвиква депресия; в тези моменти те са убедени, че са обидили някого.

Този знак е свързан с кожата, бъбреците и кръста. Когато дисхармонията започне да ви притеснява, по-добре се оттеглете, за да възстановите силата и баланса. Подарете си нещо приятно или се възхищавайте на нещо красиво, което ви прави щастливи. Почивката и медитацията са необходими на тези хора, за да постигнат вътрешна сигурност. Търсете красота в музеи, природа или музика. Биохимичната сол, която е подходяща за вас е натриев фосфат и се намира в царевица, фъстъци, къпини, ягоди, целина, пшеница и ориз.

 

Скорпион – Дълбоко в себе си презирате слабостта, ето защо винаги се опитвате да бъдете силни и да се справяте с всякакви задачи, колкото и невъзможни да изглеждат. Външно винаги сте студени и сдържани, освен това владеете отлично себе си. Вътре във вас може да бушуват бури и урагани с най-противоречиви чувства, но никой дори не забелязва това. Ако обаче това състояние продължи дълго време, може да изпаднете в депресия, за която дори няма да знаете. Затова се опитайте да предотвратите подобни ситуации: отдайте се на приятни неща и дейности, а също така стойте далеч от хора и ситуации, които ви разстройват.

Като правило повечето Скорпиони са драматични и страстни, промените в настроението им са бързи и драстични в резултат на емоционална нестабилност. Тези чести промени в чувствата обикновено са скрити от другите, което създава конфликт в самите тях. Ето защо не е изненадващо, че хората, родени под този знак, често се обаждат на лекар, който има затруднения да установи диагноза въз основа на неясна картина на заболяването.

Този знак отговаря за репродуктивните органи. Най-често срещаните проблеми обаче са свързани със стрес и нерви, всичко поради постоянната и доминираща емоционална структура и непрекъснатата умствена дейност на скорпионите. Препоръчва се релаксация в спокойна и приятна атмосфера. Избягвайте хора и ситуации, които ви ядосват и дразнят. Биохимичната сол, която е подходяща за вас, е калциев сулфат и се намира в маруля, кълнове, карфиол, къпини, мляко и ядки./Ивелина Пенчева, астролог

следва

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448