Депресия и зодиакални знаци – първа част

Хороскоп 20.09.2021 12:59 Снимка: ДНЕС+

Депресия и зодиакални знаци – първа част

Депресията не заобикаля почти никого в някои периоди от живота. Степента на сериозност и продължителност зависят преди всичко от личната способност на всеки индивид да разбере и приеме случващото се с него и да предприеме конструктивни действия. 

Овен - Представителите на този знак са известни със своя енергичен и силен дух. Марс управлява тези любопитни и решителни хора. Овенът се впуска с ентусиазъм във всичко, но напуска всичко точно толкова бързо, когато вълнението и радостта отминат.

Известни са с оптимизма си и бързо забравят всички лоши неща, които се случват в живота. Стъпват здраво на крака, събират волята си в юмрук и продължават пътуването си дори след най-тежките бури и урагани. Нищо и никой не може да ги спре или да ги разбие! Няма да пуснат депресията в живота си лесно и просто така. За да стане това, трябва да е нещо необичайно, но с това успешно ще се справят.

Проблемите с главата са често срещани при Овните. Очите, ушите и носът са най-честите причини за лошо състояние на тялото, но тяхната доминиращата природа е в състояние да се справи с това. Овенът е боец по природа и е малко вероятно да позволи на страданието да победи.

Ако човек, роден в знака на Овен, изпадне все пак в състояние на депресия, той е склонен да се отдаде на алкохол или дори наркотици; тогава този необикновен ум вече не е в състояние да контролира проблема. За да предотвратите депресията, трябва да си позволите разходки сред природата или умерени физически упражнения. Яжте повече храни, които съдържат калиево-фосфатни соли, като маруля, лук, спанак, ябълки и орехи.

Телец - Представителите на този земен знак обикновено са много силни личности, въпреки че често са прекалено загрижени за нещо. Стоят здраво на земята, така че са малко нещата, които могат драстично и трайно да ги разстроят. Те са силни, упорити и не позволяват на никого да наруши стабилността им. Избягват ситуации и хора, които предизвикват безпокойство и могат да ги накарат да изгубят почвата под краката си. Известни са със своята практичност, предпазливост и постоянство. Въпреки че имат всички тези възхитителни черти, Телците лесно се депресират, ако са принудени да направят големи промени в живота си, защото са консервативни и не достатъчно гъвкави.

Венера възнаграждава представителите на този знак с грациозен и прекрасен външен вид. Телецът обаче е предразположен към проблеми с гърлото, шията и щитовидната жлеза. Първият студен бриз може да причини възпалено гърло при тях, но същият ефект може да бъде и следствие от тревожност, а след това всичко заедно създава още по-голямо безпокойство. Профилактиката е най-доброто лекарство за тези хора.

Ако изпаднете в състояние на по-сериозна депресия, незабавно си почивайте и бягайте от причината за проблемите си. В такива моменти е най-добре да направите пауза и да се отдалечите възможно най-далеч от хората, които ви разстройват. Ако се наложи, сбогувайте се с тях завинаги. Това, което се отнася за другите, също е полезно за вас - промяна на околната среда, хората и диетата. Храни, богати на соли на натриев сулфат, като сурови зеленчуци и плодове, включително зелени плодове, могат да помогнат.

Близнаци - Меркурий, богът на комуникацията и скоростта, управлява този знак. Близнаците са социални, интелектуални и винаги в движение, така че депресията няма никакъв шанс. Тя просто няма да е в крак с тях. Близнаците са много общителни, с прекрасната способност да забавляват всички около тях с остроумието си. Те са приятна и желана компания, но не се грижат достатъчно за себе си. Рядко отделят необходимото време за хранене, а най-често това се свежда до кафе и цигари за закуска или газирана вода и чипс за обяд.

С неправилна диета и недостатъчна почивка, тези бързи и постоянно активни хора често се поставят в ситуация на изключителна нервност. Нервната система, раменете, ръцете и белите дробове са най-честите проблеми, от които страдат Близнаците. Депресията и нервните разстройства обикновено вървят ръка за ръка. Биохимичното вещество, от което Близнаците се нуждаят в диетата си е калиев хлорид. Намира се в кайсии, ябълки, целина, аспержи, цвекло, зелени бобови растения.

Рак - Ракът е знак, който има огромна тенденция да бъде мрачен и депресиран. Тези хора са много чувствителни, интуитивни, състрадателни и грижовни, но често се чувстват така, сякаш никой не се интересува от тях. Ракът се радва на дома си. Прекомерната чувствителност е причина за честата смяна на настроения и психосоматични здравословни проблеми. Депресията не е рядкост. Хората, родени под знака на Рак, трябва да се пазят да поемат проблемите на други хора и да приемат твърде много чувствата на другите в сърцето си, в противен случай ще бъде трудно да се избегнат състояния на стрес и нервно напрежение. Ракът намира за изключително трудно да се отвори, да говори за емоционалните си нужди и желания, така че предпочита да страда в мълчание, което разбира се, води до депресия.

Този знак е свързан със стомаха, бъбреците, гръдния кош и храносмилателната система, така че тези органи са особено чувствителни. Лунните хора често страдат от стомашни разстройства, язви. Те обичат тишината, спокойствието, уединението, слушането на вътрешния глас. Те се наслаждават на природата и животните. Лекът за тяхната тъга е да се обградят с приятели и семейство, които ги подкрепят и им съчувстват. Калциевият флуорид е биохимично вещество, което има благоприятен ефект върху тяхното здраве. Тази съставка се съдържа в ръжените продукти, морски дарове, повечето видове месо, кресон и жълтъци, кисело мляко./Ивелина Пенчева, астролог

 
CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448