Астро хранене: съвети

Хороскоп 22.07.2021 11:21 Снимка: ДНЕС+

Астро хранене: съвети

Слънцето преминава през различните знаци на Зодиака и тогава ядем това, което предлага настоящият сезон.

През пролетта трябва да стимулираме работата на жлезите и метаболизма и да предприемем стъпки за прочистване на организма.

През лятото ние снабдяваме тялото с плодове, които засилват кръвта, през есента - растения, които укрепват защитните механизми на организма.

През зимата са ни нужни калории, на които са богати лешници, ядки и зеленчуци, които осигуряват топлина.

За да се поддържа балансът на организма, трябва да му се даде каквото предлага сезонът, както и каквото расте в климата, в който живеем.

Пикантни и силни вкусове принадлежат на Марс, солени и горчиви на Сатурн, сладки на Венера и ароматни на Юпитер.

Разглеждайки нечия натална карта, може да се предпише на човек подходяща диета само въз основа на това, което показват планетите.

Ако човек е флегматик, със сигурност му липсва огнена стихия или Марс е слаб и затова трябва да консумира растения, които укрепват Меркурий и Марс.

Ако аспектите между Марс и Венера са предизвикателни, ще трябва да се укрепи Сатурн, който охлажда огъня на Марс и контролира Венера, като въвежда ред в нейните дейности.

Ще добавим растения и продукти на Венера към холерика, защото тя е твърде фокусирана върху Сатурн и трябва да бъде отпусната.

Сангвиник, който е екстровертен и ориентиран към социализация, ще е нужно да се укрепи Сатурн (ред и организация) и Слънцето.

Към меланхолията, насочена към повече мислене (Меркурий), ще е нужно да се укрепи Юпитер.

За човек, който е блед и анемичен, ще укрепим Марс и Венера.

В миналото хората са следвали ритмите на природата и са знаели интуитивно какво трябва да консумират, за да се приведат в съответствие с нуждите на физиологията. Ако човек е бил подпухнал, той е знаел, че не трябва да добавя храна под въздействието на Луната, която причинява подуване, а на Марс, който ускорява метаболизма и забавя храносмилането.

В днешно време единственото, което остава, е да се опитаме да се върнем към природата, като проверим чрез личен опит дали след няколко седмици прилагане на предписаната диета от астролог, спазмите в стомаха ще спрат, депресията ще изчезне или кръвното налягане ще се регулира./Ивелина Пенчева, астролог

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448