12-те зодии, които искат да контролират всичко

Хороскоп 07.07.2020 13:05 Снимка: ДНЕС+

12-те зодии, които искат да контролират всичко

Контролът е кодиран в гените ни. Той е един от основните фактори за оцеляване. Да владееш ситуацията и хората около себе си е екзистенциално важно, за да си осигуриш бъдеще. Но каква е разликата между това да се грижиш за някого и да го предпазваш, и това да го контролираш? Може ли човек с контролираща личност да бъде част от връзка, която е свободна от контрол и натиск?

Има определени нива на контрол, които всеки иска да има. Някои зодии обаче са по-контролиращи от други. Опитват се да се налагат над партньорите си и да моделират мисленето и поведението им. Този натиск често им изиграва лоша шега във връзките.

Кои са най-контролиращите зодии?

Лъв

Лъвовете са най-контролиращата зодия в зодиака. Те вярват, че техният път е най-правилният и всячески се опитват да вкарат в него и партньорите си. Ако нещо трябва да се направи, предпочитат те да го направят, защото смятат, че го правят най-добре. Самоуверени са до крайности и не се страхуват да изразят мнението си. Всяко противоречащо мнение на Лъва бива посрещнато с ярост.

Скорпион

Скорпионите силно защитават и контролират това, което обичат. Склонни са да проявяват притежателско поведение спрямо най-близките си. Скорпионите се смятат за нещо като телохранители на хората, за които се грижат. Затова и се държат заповеднически с тях. Поведението им включва контрол, следене, ревност, постоянно проверяване по телефона.

Козирог

Козирозите са дисциплинирани, планиращи и структурират всичко в живота си. Те обичат да се чувстват сякаш държат нещата под контрол. Разбират сериозността на поемането на ангажимент и ревностно го спазват. Разбиранията им за отговорността и дисциплината те налагат на своите партньори. Постоянно изискват от тях да играят по техните правила. Критикуват много, което се приема като форма на контрол.

Телец

Телците не са вманиачени в контролирането на партньорите си, но са много упорити и инати, което понякога граничи със стремежа за контрол и налагане. Инатът им може да дойде в повече за някои хора с по-нисък праг на търпимост. Телците налагат възгледите и убежденията си. Понякога са склонни да не мръднат с часове от позицията си, за да накарат човека срещу тях да приеме мнението им.

Дева

Девите са трудолюбиви и винаги имат поглед върху нещата, имат свое мнение, което смятат за единствено. Това води до моменти, в които проявяват желание за контролиране. Провалът за Девата не е опция без значение дали става дума за връзка или работа. Те са методични, мислят и действат логично по строго предначертан план. За да съставят този план те са премислили всичко. Знаят колко усилия са положили и именно заради това всячески налагат своите начини на партньорите си, смятайки ги за верни и задължително правилни.

Овен

Овенът е много силен, така че може да контролира всичко и всички в различни ситуации. Той е лидер по рождение и умее инстинктивно да се справя със ситуацията и конкуренцията. Но когато не е в конкурентна обстановка, Овенът не се отнася контролиращо спрямо другите, особено към партньора си. Динамични и бързи по натура, Овните нямат време да се занимават с дреболии. Обичат да внасят своя принос в живота на другите, но не го налагат на всяка цена.

Близнаци

Близнаците не са особено контролиращи. Ако са, то това ще бъде по отношение по-скоро на собствения им живот, отколкото на живота на партньора им. Те са динамични личности, които постоянно сменят мнението си, интересите си, отношението си към даден човек заради многостранната си природа. С тази конфликтна и противоречаща си природа те лесно губят във вземането на решения, които оставят на партньора си.

Рак

Раците са чувствителни и рядко упражняват контрол на любимите си хора. Те предпочитат да бъдат ценени и обичани, отколкото да налагат това насила. Когато се почувстват самотни и заплашени обаче могат да станат контролиращи, но не по силов начин, а като накарат партньора им да ги съжалява и да им се притече на помощ.

Везни

Везните контролират само когато не искат да бъдат сами. През останалото време те са по-скоро незаинтересовани, отколкото със стремеж да контролират партньора и живота си. Това им желание може да се прояви само в определени моменти и в аспекти, които те смятат за важни. За останалото не се вглъбяват особено и дават свобода на партньорите си. Импулсивни и гъвкави са като натюрел.

Водолей

Водолеите през по-голямата част са в хармония със себе си и се интересуват повече от интелектуални теми, отколкото от контрол на партньора си. Водолеят дори е склонен да даде пълна свобода, граничеща с непукизъм, защото смята, че партньорът му трябва да е благодарен, че има връзка с него. Тази склонност към надменност често кара Водолеите да се държат като златна купа, като първа награда за партньора си. Не се опитват да контролират, а по-скоро обичат свободата си.

Риби

Рибите са любовници, а не бойци. Те мразят някой да ги контролира, затова и самите те предпочитат да не го правят. Рибите вярват, че само с любов и духовно свързване можеш да накараш някого да те обича, затова не виждат смисъл в контролиращото поведение. Те се съсредоточават повече върху преживяванията в живота такъв, какъвто е, а не какъвто би могъл да бъде.

Стрелец

Стрелците обичат свободата си най-много от всичко в живота, затова и не се натискат да контролират половинките си. Те ще направят всичко по силите си, за да не бъдат контролирани от него по какъвто и да е начин, затова самите те не го правят. Ако искат нещо да се случи по техния начин по-скоро ще използват безмилостна критика, от която партньорът им да се засрами и да преосмисли действията си./az-jenata.bg

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.20686
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.18394
USD USD 1 1.60868